Odbojkašice stigle u Osijek

Objavljeno: Nedjelja, 28 Svi 2017 14:26 Autor:

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija završila je pripreme u Mariboru i jučer odradila prvi trening u Osijeku, u sklopu priprema za turnir kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Danas će naše reprezentativke u 17 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bit će to posljednji test pred početak kvalifikacija, koje u Osijeku započinju u srijedu. Protivnici Hrvatske bit će Gruzija, Grčka, Mađarska, Austrija i Rusija. U Mariboru prije puta za Osijek naše reprezentativke su odigrale i drugu prijateljsku utakmicu protiv Slovenije. Nakon poraza u prvoj, u drugoj je Hrvatska odigrala puno bolje i s 3:1 uzvratila Sloveniji za raniji poraz.

 

Izbornik Hrvatske Miroslav Aksentijević odabrao je 14 igračica s kojima će se boriti za plasman na Svjetskom prvenstvo. Na njegovom popisu su tehničarke Ana Grbac i Matea Ćurak, korektorice Samanta Fabris i Katarina Barun Šušnjar, primačice/pucačice: Lucija Mlinar, Karla Klarić, Katarina Luketić, Katarina Pavičić, srednje blokerice Ivana Prokopić(Miloš), Ema Strunjak, Božena Butigan i Lara Dežulović, libera Rene Sain i Nikolina Božičević.