Ostalo

Odbojkaški klub Zrinski Nuštar proslavio 40. godina postojanja

Odbojkaški klub Zrinski Nuštar 29. travnja 2019. godine svečanom večerom i zabavom za navijače, stare/sadašnje igrače, uprave, prijatelje i sponzore, obilježio 40. godina (klub osnovan 10. travnja 1979.) kontinuiranog rada i postojanja, u Domu kulture u Nuštru.

Nuštarski 'mladić', nekadašnji Hrvatski europski predstavnik (kup CEV-a 1993. godine), ovu rezultatski sjajnu sezonu 2018./2019. (mlađi kadeti – Državno školsko i klupsko prvenstvo, 1. mjesto Međunarodni turnir u Valpovu, 2. mjesto liga Slavonije i Baranje; Seniori – 2. mjesto Hrvatska odbojkaška liga – istok), zaključio je sa 'feštom za pamćenje' sa preko 200 uzvanika pod pokroviteljstvom Općine Nuštar, županije Vukovarsko-srijemske i Hrvatskim odbojkaškim savezom.

Gospodin Željko Jurčević, ispred Hrvatskog odbojkaškog saveza, izjavio je: „Odbojkaški klub Zrinski iz Nuštra je oduvijek bio 'mali' klub s velikim zvučnim imenom, jako dobrom reputacijom i koji je izazivao veliko poštovanje gdje god se pojavio. Danas, doživjevši ovo, moram Vam prvo zahvaliti na pozivu, u svoje osobno ime i ime predsjednika saveza, gospodina Ante Bakovića, a zatim ovo 'mali' definitivno izbrisati jer ovo što Vi radite, što ste napravili večeras, je fantastično! To nemaju perjanice Hrvatske odbojke, veliki klubovi koji imaju puno bolje financijske i infrastrukturne uvjete. Posebno me veseli zajedništvo i prijateljstvo svih generacija, od osnivača kluba koji su tu s nama do najmlađih polaznika škole odbojke. Vaša neizmjerna ljubav i entuzijazam za odbojkom je primjer svima nama, a Hrvatski odbojkaški savez, zajedno s općinskim načelnikom i predstavnikom županije, obećavamo da ćemo maksimalno pomoći koliko god je moguće, posebice s ogromnim problemom malene dvorane (bez tuševa, op. a.) u Nuštru. To je najmanje što možemo učiniti za Vas! Hvala Vam još jednom od srca i  iskreno me veseli naš sljedeći zajednički susret!“

Tijekom večeri organizirana je bogata tombola, sa preko 115 nagrada naših sponzora i prijatelja kluba te u našoj vlastitoj organizaciji, koja je ozarila lica sretnih dobitnika, a djelomično pokrila troškove organizacije proslave.

Cilj proslave je bio ujedini sve generacije kluba, nekadašnje i sadašnje igrače, ljude koji su vodili klub kroz sve ove godine, ljude koji vole i prate svoj Zrinski, sve naše 'ljute' rivale i prijatelje, odbojkaške dužnosnike i suce. Pričalo se o odbojci cijelu večer, prepričavale stare priče i anegdote, problemi i pozitivne stvari te stanje u odbojci u Slavoniji. Odbojke koliko Vam srce poželi. Po nama, cilj je ispunjen! Bez obzira na sve probleme koji muče ovaj kraj, barem na jedan dan, sve se zaboravilo i odbojka je definitivno bila broj 1 u Slavoniji!

Kratkim govorom zahvale svima prisutnima, sa velikim osmijehom i suznih očiju, obratio se i predsjednik kluba, gospodin Zlatko Rupčić: „Srce mi puca od ponosa i sreće! Nije me stid zaplakati jer vidjeti Vas sve na okupu, od osnivača kluba, velike većine igrača koji su igrali za Zrinski, navijača i prijatelja kluba do naših najmanjih, a sa sjetom na pokojne, Zdravka Leku, našeg Zdraveta i od milja, 'tajnika svih tajnika', gospodina Ivana Leku! Neizmjerno Vam hvala svima što ste došli i što ćemo svi skupa proslaviti ovaj veliki 40. rođendan kluba! Mi ćemo maksimalno raditi i dalje, što bolje možemo, za našu djecu, naš Nuštar i naš Zrinski! Da ime Zrinski i dalje ponosno i prkosno stoji na odbojkaškoj karti Slavonije, Hrvatske i Europe! Hvala načelniku Hrvoju Drinovcu i svim sponzorima na pomoći, dobrim ljudima iz Nuštra na organizaciji i gospodinu Jurčeviću na lijepim riječima. Želim Vam ugodnu i veselu večer i za kraj, IZNAD SVIH – ZRINSKI!“