Odbojkaško srce i dalje kuca

Objavljeno: Četvrtak, 10 Listopad 2019 15:30 Autor:

Jedna lijepa odbojkaška priča u Velikoj Gorici koja je prije pet godina započela kao projekt osnivanjem kluba HOK „Gorica“ sada je dobila  sretan, ali i očekivan epilog. Dogovorena je i provedena suradnja i spajanje ŽOK „Azena“ i HOK „Gorica“ u jedan sportski odbojkaški kolektiv.

Ovime su stvorene pretpostavke za daljnji napredak odbojke u Velikoj Gorici i vraćanje na one pozicije kakve svi pamtimo i tamo gdje ju svi očekujemo i želimo vidjeti. Sve to je sprovedeno uz svesrdnu pomoć i suradnju čelnih ljudi Grada i Zajednice športskih udruga Velike Gorice koji su u ovoj fuziji i prepoznali priliku za razvoj i popularizaciju ženskog sporta u našem Gradu.

U rad HOK „Gorice“ uključene su mahom bivše igračice koje su svoje prve odbojkaške korake i punu afirmaciju upravo i stekle u poznatoj i popularnoj velikogoričkoj „Azeni“. Uz to, svojim sugestijama, savjetima i radom  HOK „Goricu“ pomažu i uz nju su jedna od najvećih imena hrvatske odbojke. U protklih pet godina ustrojen je rad s mlađim uzrastima a seniorska ekipa iz godine u godinu napreduje  u novi rang natjecanja. Ovim rezultatima je HOK „Gorica“ opravdala poklonjeno joj povjerenje i pokazala da će sasvim zasluženo  nastaviti odbojkašku tradiciju u Velikoj Gorici koju je „Azena“ i započela.

Povratak na veliku scenu i postizanje pune afirmacije neće ići preko noći. Ali vizija koju sadašnja poletna uprava HOK „Gorice“ ima, te pozitivni primjeri i postignuti rezultati iz drugih sportova u gradu koji su se napravili kod ovakvih suradnji i spajanja, daju za pravo činjenici da ćemo u vrlo brzo u našem gradu ponovno gledati najbolju žensku odbojku.