Superliga (M)

Odlična odbojkaška utakmica u Nedelišću

Autor: Nedjelja, 28 Listopad 2018

Centrometal je sinoć u Nedelišću dočekao favoriziranu Rijeku, odigrao odličnu utakmicu, no ostao bez ijednog boda.

Centrometal je krenuo u postavi Vincek, Juras, Posavec, Ivančić, Zelenika, Čičković, te dva libera Vedran David i Vuk. Na drugoj strani za Rijeku su krenuli Bogdanović, Ličina, Jurišić, Pavlović, Lasić, Osojnak i libero Jurčević. Počelo je vodstvom Rijeke 4:0. Tada su domaći zaigrali mnogo bolje i izjednačili već kod 5:5. Odlično su domaći blokirali, igrali na prijemu i u napadu, te su sredinom seta vodili 13:9. Sve je domaćima polazilo za rukom, u završnicu seta ušli su s 20:15, pa 24:20 i bez većih problema uzeli taj set s 25:22.

Drugi set se krenulo poravnato da bi sredinom istog domaći imali 13:9. U završnici seta je 21:16. Gosti su dosta rotirali, kod tog rezultata se u igru vraća Bogdanović, igrač koji je protekle tri sezone igrao u Centrometalu. Približili su se gosti, ali kod 24:22 Centrometal ima dvije set lopte. Nakon promjene Zelenika ne prolazi kuhanjem, gosti rade preokret, dobivaju četiri poena zaredom i s 26:24 poravnavaju na 1:1. Zadnji poen Osojnak dobiva direktno servisom, koji nije uhvatio Juras.

Treći set domaći su poveli 4:2, Rijeka to okrenula u 7:11. No domaći se ne predaju, bore se i uskoro je neriješeno. Vodio je Centrometal u tom trećem setu 16:14. Gosti su bolje odigrali završnicu i s 25:22 poveli 2:1.

I opet su Međimurci smogli snage i dobro krenuli u četvrti set, poveli 11:6. Imali su i 13:9, no tada je Bogdanović odličnim servisima preokrenuo u 13:15. U završnici seta je 19:22. Tada Centrometal igra bolje, stiže prednost i uspijeva poravnati kod 23:23. Nakon što su spasili prvu meč loptu domaći imaju vodstvo 25:24. Kod tog rezultata imali su čak tri kontre koje nisu realizirali, na kraju su sami bacili loptu u aut. Zatim je opet Rijeka došla do prednosti. Dva direktna servis poena koja nisu uhvatili Vedran David i Juras na kraju su odlučila, završilo je 26:28.

Kod gostiju najbolji je bio Bogdanović, koji je donio ključnu prednost iako nije dobro započeo utakmicu. Kod domaćih posebice se istaknuo mladi Juras. Dojam je da je cijela momčad Centrometala odigrala odličnu utakmicu i zavrijedila pobjedu do koje ipak nije došla. Propuštene završnice u sva tri seta mogu se pripisati mladosti pojedinih članova momčadi. Bilo kako bilo Rijeka kući nosi tri boda koje je osvojila možda više sretno nego zasluženo..

Nakon četiri odigrana kola Centrometal je na petom mjestu sa 6 osvojenih bodova. U narednom kolu gostuju kod Mladost Ribola Kaštela.

OKM CENTROMETAL - MOK RIJEKA 1 : 3 (25:22, 24:26, 22:25, 26:28)

dvorana NGC Aton u Nedelišću, gledatelja 150

suci : Bingula, Raca (oba Zagreb)

Centrometal : Pleh, Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Palinkaš, Posavec, Zelenika, Čičković, Kovačić. Ivan Novak (trener Siniša Novak)

Rijeka : Pavlović, Ličina, Jurišić, Osojnak, Krmpotić, Lasić, Banko, Bogdanović, Janjanin, Colnar, Smiljanić, Jurčević (trener Liverić)