Odlično otvaranje sezone za MOK Umag-CPM Umago

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Studeni 2018 10:25 Autor:

U subotu 10.11.2018. godine u umaškoj školskoj dvorani odigrala se utakmica 1. kola 2 HOL zapad, između ekipa MOK „Umag“-CPM „Umago“, te ekipe OK „Gornja Vežica“ iz Rijeke.

Momci trenera Dragana Salapure nakon plasmana u 1/8 finala kupa Hrvatske, jučer su odigrali utakmicu 1. kola 2 HOL zapad, opet protiv istih suparnika, koje su pobijedili u finalu kupa regije Zapad. Bila je to fantastična izvedba pomlađene ekipe MOK UMAG-CPM UMAGO, predvođene iskusnim Ivicom Radočajem. Momci su pokazali fantastičan angažman i pristup te borbenost. Utakmica je bila prava poslastica za gledatelje, koji su imali priliku vidjeti odličnu odbojkašku utakmicu i odličan nastup mladih igrača.

Odbojkaši MOK Umag – CPM Umago ušli su u utakmicu malo suzdržano, što su protivnici iskoristili i stvorili prednost od četiri poena. No Umažani do sredine prvog seta konsolidiraju svoju igru i  polako smanjuju prednost, da bi preuzeli vodstvo kod rezultata 15:15 te isti zadržali i povećali do kraja seta te zatvorili s 25:18.

U drugom setu kreću  još jače i motiviranije te tijekom cijelog seta vode i ne ispuštaju prednost te zatvaraju set u svoju korist 25:21.

Treći set opet odbojkaši MOK Umag – CPM Umago odlično otvaraju set i stvaraju prednost od pet poena (5:0 i 6:1) no dolazi do malog pada u koncentraciji i gosti polako smanjuju prednost domaćih, te izjednačuju kod rezultata 12:12 i sve do kraja seta gledamo neizvjesnu borbu poen za poenom. Pri rezultatu 23:23 domaći propuštaju dvije prilike za zatvoriti set i utakmicu, i tako gosti dolaze do seta (25:23).

Četvrti set započinje neizvjesno i vodi se borba do negdje sredine seta kada domaći dečki stvaraju laganu prednost od dva poena koju do kraja seta sigurno drže i povećavaju te zatvaraju set i utakmicu rezultatom 25:20 (3:1 u setovima).

„Bila je ovo jedna veličanstvena i fantastična predstava naše mlade ekipe, u kojoj su svi dali maksimu. Pokazali pravilan pristup, angažman i borbenost, te su na vidjelo došli i rezultati višegodišnjeg rada, pogotovo mladih igrača, koji su danas imali fantastičnu izvedbu. Svi koji su danas gledali utakmicu mogli su uživati u potezima naših mladih igrača. Čestitke svima, bravo dečki, budućnost kluba je u odličnim rukama. Samo tako dalje. Potrebno je istaknuti da zasluge prije svega idu našem iskusnom treneru Draganu Salapuri za sav uloženi trud i rad u stvaranju ove ekipe ovih nekoliko godina. Čestitke svakako idu i protivnicima koji su se pokazali kao respektabilna, kompaktna i borbena ekipa. Hvala vjernoj publici i svima koji nas uvijek vjerno prate i podržavaju ovih godina“ – rekao je predsjednik kluba MOK Umag – CPM Umago Edi Forza.

Za MOK UMAG-CPM UMAGO su igrali: Luka Burić (C), Karlo Burić, Leo Savić, Danijel Kremer, Alex Četojević, Miren Mulvaj-Kopani, Ivica Radočaj, Tomas Tarandek, Filip Paljuh, Nicolas Sodomaco.

Trener: Dragan Salapura