Superliga (Ž)

OK Đakovo istupa iz Prve lige

Autor: Subota, 15 Rujan 2018

Loše vijesti stižu nam iz Đakova. U sljedećoj sezoni Odbojkaški klub Đakovo neće igrati u Prvoj ligi iako su to zaslužile svojim igrama u prošloj sezoni kada su izborile ostanak u tom natjecanju, drugom po snazi u Hrvatskoj.

Prioćenje OK Đakova prenosimo u cijelosti:

U nadolazećoj sezoni 2018./2019. odbojkaški klub Đakovo natjecat će se u dva ranga: drugoj i trećoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi, kao i u svim mlađim dobnim kategorijama.

Upravni odbor kluba, spašavanjem rada mlađih dobnih selekcija i baze kluba, donio je odluku kako će prva ekipa istupiti iz Prve lige za sezonu 2018./2019. Odluka nije bila nimalo jednostavna, ali uzimajući u obzir sve činjenice o troškovima takvog natjecanja smatrali smo kako ne bi bilo dobro ugroziti funkcioniranje kluba na nižim razinama. Dugogodišnjom borbom sa proračunom kluba, prijevozom i prehranom za natjecateljske utakmice, terminima za treninge, opremanjem prve ekipe kvalitetnom sportskom opremom, uprava kluba je donijela jednoglasnu odluku o istupanju.

Posebna problematika je odlazak domaćih odbojkašica na školovanja diljem države te nemogućnost njihovog zadržavanja kako bi klub mogao ostvariti svoje zacrtane ciljeve. Vjerujemo da ćemo u novonastalim okolnostima još više naglasiti razvoj naših mladih igračica i svakako pokušati širiti domaću bazu te stabilizaciju po svim klupskim segmentima, a onda kroz sezonu ili dvije nastojati vratiti prvoligaški status.

Uprava OK Đakovo