OK Dinamo Zagreb - novi je prvoligaš

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Svi 2018 14:08 Autor:

U kvalifikacijama za Prvu ligu, koje su u petak i subotu odigrane u dvorani sportskog kompleksa Poljud u Splitu, lavice iz Zagreba, s dvije pobjede su ostvarile najveći uspjeh u kratkoj povijesti kluba. Uz OK Dinamo, novi član Prve lige je i domaćin kvalifikacija OK Split. 

Pravo sudjelovanja na kvalifikacijama stekli su pobjednici 1.B liga - OK BELIŠĆE (odustajanjem prvaka ŽOK Osijek II), OK VELI VRH, OK SPLIT, OK DINAMO, te pretposljednje plasirana ekipa iz Prve lige - OK KOSTRENA. Zbog velikih troškova kvalifikacija za Prvu ligu, od daljnjeg natjecanja za ulazak u viši rang odustali su slavonski i istarski 1.B ligaši.

Preostale 3 ekipe postigle su slijedeće rezultate:

OK Split - OK Dinamo  2:3

OK Dinamo - OK Kostrena  3:0

OK Split - OK Kostrena 3:0

Pobjedama OK Dinama u Splitu, Grad Zagreba dobiva još jednog odbojkaškog prvoligaša, čime će se zasigurno povećati kvaliteta i kvantiteta seniorske ženske odbojke u glavnom gradu.

"Sretan sam i ponosan što smo u samo tri godine djelovanja kluba, uspjeli iz najnižeg ranga doći do statusa prvoligaša. Naš klub (više od 500 igračica u 26 natjecateljskih ekipa), Zagrebački odbojkaški savez, kao i Grad Zagreb - to i zaslužuju. U nemilosrdnom sustavu natjecanja, gdje se čak 42 kluba bore za samo dva mjesta koje vode u 1. ligu, uspjeli smo pobijediti u 22 utakmice, uz samo 2 poraza. Najbolju utakmicu u povijesti kluba odigrali smo baš kada je i bilo najpotrebnije. Pobjeda rezultatom 3-2, protiv odlične ekipe OK Split na njihovom "vrućem" terenu, ostat će trajno zabilježena u klupskoj povijesti. Koristim priliku da se i ovim putem zahvalim svim igračicama, trenerima, upravi, navijačima, simpatizerima i sponzorima našeg OK Dinamo, kao i članovima OK Split na gostoprimstvu i ugodnom druženju." – rekao je Nino Matjačić trener OK Dinamo.