OK Gorica i dalje nezaustavljiva

Objavljeno: Utorak, 14 Veljača 2017 11:49 Autor:

Pobjedom, pred svojom publikom, od 3:0 (26:24, 25:19, 26:24) protiv perspektivne momčadi OK Croatije, Goričani su nastavili pohod prema osvajanju 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

U nedjelju, 12. veljače, u goste vodećoj i neporaženoj momčadi 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, OK Gorici, stigli su nedavno okrunjeni juniorski viceprvaci Hrvatske, odbojkaši OK Croatije. Momčad je to, koja je u finalu juniorskog PH namučila zagrebačku Mladost te u čijim redovima igra nekolicina mladih reprezentativaca Hrvatske. Gosti su svakako zaslužili puni respekt i koncentriranu igru domaćina od samog početka. Domaći trener, Ivan Šulc, na raspolaganju je imao sve igrače, osim Damjana Šprema, a svoj debi za OK Goricu je ostvario Ivan Vrpoljac i pokazao kako se na njega može ozbiljno računati u nastavku prvenstva.
Goričani kreću u standardnoj postavi. Kapetan Jurica Skorin je na poziciji korektora, tehničara igra Luka Humski, srednji blokeri su Vedran Vukić i Filip Dumbović, primače igraju Mateej Bičvić i Dario Rukavina, a na poziciji libera igra Domagoj Burčul.
Utakmicu bolje otvaraju gosti, koji s raznovrsnim napadima osvajaju nekoliko uzastopnih poena. Njihovu seriju prekida Rukavina s par uspješnih napada, a u nastavku Skorin i Vukić blokom zaustavljaju mlade odbojkaše Croatije. Do tehničkog time-outa ipak prvi dolaze gosti. Kratki predah su bolje iskoristili Goričani, koji u nastavak seta ulaze koncentriraniji te se, dobrim servisima Humskog i Dumbovića, a kasnije i uspješnim napadima Skorina i Bičvića, potpuno rezultatski približavaju gostima. Kraj prvog seta bio je i dvoboj trenera, koji su na svaki poen protivničke ekipe, time-outovima pokušali izbaciti suprotnu stranu iz ritma. Impresionirala je mirnoća i staloženost domaćina u tako napetoj situaciji. Iako razina igre Goričana nije bila na nivou, jednostavnim rješenjima u napadu i koncentriranom igrom u obrani uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist i osvojiti prvi set.
Napeta završnica prvog seta, potpuno je razbudila Goričane, koji u drugi set ulaze kvalitetnije i motiviranije. Humski je u ovoj utakmici malo rasteretio kapetana Skorina napadačkih akcija, pa su Bičvić, Rukavina i Dumbović dobili više prilika u napadu. Takva raspodjela lopti kao da je zbunila goste, pa su gorički napadači imali dosta čistih prilika u napadu, od kojih su većinu i realizirali. Ponovno su efikasni u bloku bili Vukić i Skorin, a odličan je u obrani i na prijemu bio libero Burčul. Pred kraj seta u igru su ušli Snježan Prevolnik, Josip Huljev i Ivan Vrpoljac, koji dobrim servisima zadaju puno problema protivničkoj momčadi. Mladi odbojkaši Croatije nisu mogli previše toga napraviti u drugom setu, a konačna razlika je mogla biti i veća da nije bilo četiri promašena servisa kod domaćina.
U trećem setu domaćini nastavljaju s igrom iz prethodnog seta, nezaustavljivi su u napadu Skorin, Bičvić, Rukavina i Dumbović. Goričani se brzo rezultatski odvajaju i to daje priliku treneru Šulcu da u igru uvede Vrpoljca, koji dobro reagira na bloku. U nastavku ulazi i Trpimir Burčul, kojemu je ovo bila oproštajna utakmica. On zbog posla više neće moći dolaziti u Goricu, a u klubu se potajno nadaju kako će slijediti primjer nekih majstora borilačkih vještina i imati nekoliko oproštajnih utakmica. Pred kraj seta je došlo do opuštanja u domaćim redovima i serijom dobrih gostujućih servisa, situacija se nepotrebno zakomplicirala. Trener Šulc je time-outovima i izmjenama uspio prekinuti ritam gostujuće igre i na kraju domaćini slave zahvaljujući iskustvu.
Za komentar smo zamolili dvojac, koji je u ovoj utakmici imao više prilike u napadu nego inače, no Rukavina je brzo izašao iz dvorane jer mu je istjecala parking karta, pa smo izjavu dobili od mlađeg i odgovornijeg Bičvića: "Jako sam sretan današnjom pobjedom. U protivničkoj momčadi igraju zdravi momci, koji nisu danas došli izgubiti, a mi smo morali svoju igru dići na višu potenciju kako bi mogli parirati njihovoj poletnosti i vicu u igri. Vidjelo se da su psihološki pali u drugom setu, no vrijeme je na njihovoj strani. Siguran sam da će im ovo iskustvo dobro doći u budućnosti. Zadovoljan sam svojom igrom i igrom svojih suigrača." Trener Šulc, ovako je vidio utakmicu: "Znali smo od početka da nam danas neće biti lako. Iako je OK Croatia mlada momčad, već sad pokazuju kvalitetu i vjerujem da će za par godina neki od njihovih igrača biti sinonimi za mušku odbojku u Hrvatskoj. No, imamo i mi u klubu igrača visokih vrijednosti, vidjelo se to i danas kada smo u relativno gustim završnicama izašli kao pobjednici. U takvim situacijama smo pokazali koliko vrijedimo, iako osobno smatram da smo trenutno na 65% mogućnosti. Vjerujem da ćemo dizati formu prema kraju prvenstva jer imamo cilj osvojiti ovu ligu a onda dati sve od sebe u kvalifikacijama za Prvu ligu. I za kraj bih se u ime igrača i Uprave kluba, zahvalio Trpimiru Burčulu na angažmanu u klubu. Njemu je danas vjerojatno bila zadnja utakmica za OK Goricu. Čovjek je primjer polivalentnog igrača, stvarno nas je spašavao nebrojeno puta. Želimo mu sreću i zdravlje na novom radnom mjestu. A u naš klub je uvijek dobrodošao."