OK Gorica pobjedom otvorila novu drugoligašku sezonu

Objavljeno: Četvrtak, 19 Listopad 2017 15:52 Autor:

Pobjedom od 3:1 u setovima (25:21, 25:18, 27:29, 25:20), u 1.kolu 2.nacionalne odbojkaške lige – centar, Goričani su kući ispratili goste iz Petrinje.

Novu drugoligašku sezonu, koju su silom (ne)prilika prisiljeni igrati, odbojkaši Gorice otvorili su u nedjelju, 15. listopada, pobjedom protiv gostiju iz OK Petrinje. Nagovještaj dobrih vijesti za domaće odbojkaše došao je par dana prije utakmice, kada je i konačno potvrđeno kako će tehničar Luka Humski ipak ostati i ove sezone u klubu, usprkos primamljivoj ponudi iz inozemstva. Iz dobro obaviještenih izvora, saznali smo kako je Luka, i privatno i poslovno, čovjek koji dva puta mjeri a jednom reže, stoga njegova odluka i nije bila iznenađujuća za sve bolje upućene u ovaj slučaj. Jednostavno je bilo previše faktora koji su prevagnuli na stranu ostanka u goričkom drugoligašu.
Goričani su, u odnosu na kup susret u Daruvaru,tako krenuli samo s jednom izmjenom u sastavu, gdje je Humski na poziciji tehničara zamijenio Ivana Šulca. Ove minimalne promjene u sastavu bile su vidljive u igri domaćih, jer je sve izgledalo puno uigranije i tečnije  nego što je bio slučaj u porazu prije par tjedana protiv OK Daruvara. Srednje blokere igrali su Ivan Vrpoljac i Vedran Vukić, libera je igrao David Petar Buđak, korektora Damjan Šprem, a dvojica primača-pucača bili su Mateej Bičvić i Dario Rukavina. Na klupi su priliku čekali juniori Domagoj Ivković, Matija Klasnić, Neno Hazer te bivši junior Ivan Šulc.

Na početku utakmice prijem i napad su kod oba protivnika bili izuzetno dobri, tako da se nitko nije previše rezultatski odvojio. Nakon tehničkog time-outa, domaćini ipak malo stišću u obrani i to im omogućava relativno mirno privođenje kraju prvog seta. Drugi set se nastavlja u istom ritmu i od samog početka seta nije bilo upitno koja momčad će prva doći do 25 poena. U trećem setu se dogodilo nešto se često događa i vrhunskim momčadima, a kamoli ne u bespućima drugoligaške odbojke. Naime, Goričani ležernije ulaze u set i gosti tu opuštenost koriste i brzo se rezultatski odvajaju. Da nesreća ne dolazi sama, pokazalo se sredinom seta kada je nakon akcije na mreži Vrpoljac ostao ležati na podu zbog neopreznosti protivničkog igrača. Na svu sreću, pokazalo se kako ozljeda nije bila teže prirode, no domaćini do kraja utakmice više nisu mogle računati na usluge važnog srednjeg blokera. Na njegovo mjesto ušao je Ivan Šulc. Domaćini su dobro reagirali nakon šoka zbog ozljede njihovog igrača te su čak izjednačili i bili u situaciji potpuno preokrenuti set, no ipak više sreće i spretnosti u samoj završnici seta imali su gosti iz Petrinje. Goričani su se brzo snašli u novoj postavi te u četvrti set ulaze odlučniji i fokusiraniji. Brzo se rezultatski odvajaju i mirno privode utakmicu kraju.

Najtraženiji igrač u miks zoni poslije utakmice, očekivano je bio domaći tehničar Luka Humski, koji je izjavio sljedeće: "Vrijeme prije utakmice bilo je dosta turbulentno za mene zbog te ponude iz inozemstva, no uz razgovor s obitelji, prijateljima i suradnicima, shvatio sam kako bi bilo pogrešno napustiti klub u kojem su zdravi momci i atmosfera. Ispravnost moje odluke potvrđuje i današnja utakmica, koju smo zasluženo pobijedili. Sretan sam zbog pobjede i nastojati ću pomoći klubu koliko god mogu. Raduju me klupski izazovi koje nam budućnost donosi. "