OK Kitro ipak uvjerljiviji u derbiju s HAOK Mladost

Objavljeno: Srijeda, 11 Travanj 2018 15:32 Autor:

ŠSD Varaždin – Graberje  u subotu 07. travnja 2018. u 15,00 Kitro Varaždin i HAOK MLADOST II odigrali su pravu derbi utakmicu sa svim uzbuđenjima koje odbojka može donijeti.

Prva dva seta Kitro Varaždin igra s malo više nervoze i grešaka dok gošće iz Zagreba pokazuju sav svoj talent i kvalitetu. Igraju se oba seta bez većih serija i na kraju odlaze na stranu Mladosti 25:23 i 25:22.

Nakon toga Kitro podiže svoju igru i dosta uvjerljivo osvaja set sa 25:18. Izgledalo je da se domaćin potpuno vratio u igru, Međutim opet otvara set veoma loše i Mladost vodi 8:2. Ipak Kitro se diže nakon toga te zajedništvom i borbenošću izjednačava prvo na 2:2 te na kraju i pobjeđuje 3:2.

 

Veliki preokret Kitra i važna pobjeda u borbi za prvo mjesto. Sve čestitke igračicama obje ekipe.

 

 "Velike čestitke djevojkama za tešku pobjedu! Nije bilo lako pobijediti jako dobru ekipu Mladosti II kojoj idu velike čestitke sjajnu igru i veliku borbenost.  Cijeli tjedan smo se mučili s treninzima jer je u našoj dvorani tenis pa smo ostali bez termina. Igrali smo prvi puta u ovoj dvorani tako da je sve to utjecalo na današnju utakmicu. Također je pritisak na djevojke velik jer su vrlo blizu ogromnog uspjeha, a ne smiju izgubiti ni jednu utakmicu. Prvi smo i svi igraju maksimalno protiv nas. Nije lako. Ali ako želimo biti prvi moramo zavoljeti taj pritisak, uživati u njemu, moramo se hraniti iz svega toga. Pokazati da smo prvaci, da smo najbolji. 

 

Danas smo pokazali karakter i zajedništvo, izvukli 0:2 i pobijedili. Sad  trebamo fokus i glad za radom, treninzima, predanost, biti maksimalni na svakom treningu jer to će nam dati samopouzdanje i pravo da vjerujemo u uspjeh koji želimo. Težak rad, predanost, da nastaviš kad je teško, da treniraš više, to da uradiš ono što znaš da većina ne bi, to te učini pobjednikom, jer znaš da bi prosječni tad popustili. Jedino to, ti daje fokus, vjeru, koncentraciju da izdržiš do kraja. Jer znaš da imaš pravo na to, da ti nitko nije ništa poklonio, da si sve zavrijedio. Želim svojim djevojkama takav pristup do kraja sezone, u sportu, u životu. Vjerujem u ove cure i ponosan sam na njih!" - izjavio je trener Ivica Đolonga.

 

 "Pohvalila bih svoje suigračice na današnjoj utakmici, stvarno su pokazale da se i iz teških situacija može izvući pobjeda. Nažalost u prva dva seta nismo bile prave, presudile su sitnice i nijanse, mali manjak fokusa doveli su do 2:0 za protivnika. Znale smo da možemo bolje i to smo i pokazale. U odlučujućim situacijama uspjele smo osigurati koncentrirano i na kraju ipak uzeti dva boda protiv mladosti, što nam je presudno za ostanak na prvom mjestu. Bravo cure!" - izjavila je Mirna Horvat (kapetan)

 

 

OK KITRO - HAOK MLADOST II    3:2