Osječanke na milimetar od rušenja moćne Kaštele

Objavljeno: Subota, 25 Veljača 2017 17:01

Sjajnu partiju pokazale su odbojkašice Osijeka na domaćem parketu protiv moćne Marine Kaštela. Pred oko 200 sjajno raspoloženih gledatelja u maloj dvorani Gradskog vrta djevojke trenera Fančovića bile su na milimetar od senzacije i pobjede, no i ovako je dojam fenomenalan, po prvi puta u aktualnoj sezoni Marina nije uzela sva 3 boda, što najbolje svjedoči što su Osječanke večeras napravile!

Čitava utakmice se igrala nekako na mahove, čas jedne čas druge su radile serije, i to uglavnom na početku svakog seta, pa se tako i svaki set već na početku “prevalio” na jednu stranu. Najprije domaću, pa gostujuću, pa još jednom istim redom, a onda u 5 setu su se ti mahovi smanjili. Najprije je Osijek imao 3:1, pa su Kaštelanke pobjegle na 8:4, a zatim velika serija naših djevojaka koje su došle do vodstva 10:8, ali i stale. Kaštela radi seriju od 7:0 i osvaja odlučujući set i dodatni bod.

Kako nam je u kratkom razgovoru nakon utakmice rekao predsjednik ŽOK Osijeka Toni Brdarić “napravili smo i ovako puno”, definitivno se moramo s njim složiti, ne samo vezano za ovu utakmicu, nego čitavu sezonu. Zaista trener Fančović i djevojke, ali i svi ljudi u klubu i uz klub mogu biti ponosni na sve što su pokazali! Od finala Kupa, ulaska među 4 najbolja do evo toga da su prvi otkinuli bod Marini. Sjajno! Naravno.. ako to ne gledate iz trenerskog kuta, treneri logično uvijek od svoje ekipe traže više, pogrešno bi bilo da nije tako!

– Iskreno nisam zadovoljan, mi smo ovo morali dobiti 3:1 i uzeti sva 3 boda. Oni su danas bili zreli za poraz. Da moje igračice mogu odigrati čitavu utakmicu kao prvi set mi bi se borili za naslov prvaka. Izgleda sam pogriješio u osnovi, nisam ih naučio da se odbojka igra na 3 dobivena seta. Jednostavno su se danas uplašile pobjede i zato smo izgubili. Jasan nam je i problem da nemamo klupu, da sam Tonku mogao malo odmoriti barem nekoliko poena vjerujem da bi bez problema osvojili barem taj 5 set, no što je tu je, idemo dalje raditi i napredovati – rekao nam je Dario Fančović, trener Osijeka.

Prvi gubitak bodova u sezoni bio je prilika da za komentar zamolimo i najboljeg libera lige, Nikolinu Božičević, igračicu Marine.

– Je, istina prvi put da smo se pošteno namučile kako bi podijelili bodove između nas i Osijeka. Svaka čast djevojkama i cijelom stručnom stožeru na pokazanoj igri. Bile su maksimalno spremne i koncentrirane, odigrale su odličnu utakmicu. Velike pohvale za obranu Osječke ekipe, hvatale su nemoguće lopte. Mi ipak nismo bile prave ali su one to dobro iskoristile. Na kraju smo ipak uz tešku borbu izvukle utakmicu u našu korist – rekla nam je Nikolina.

ŽOK Osijek – OK Marina Kaštela 2:3 (25:15,17:25,25:17,20:25,10:15)