Osječanke porazile Gradišku

Objavljeno: Nedjelja, 10 Veljača 2019 09:40 Autor:

U Gradišci je sinoć odigran slavonski odbojkaški derbi u kojem su gošće iz Osijeka odnijele sva tri boda. Iako prvi dojam kod rezultata 3:0 sugerira da nije bilo puno uzbuđenja, ipak nije bilo tako.

Prvi set gošće su osvojile vrlo lako, no u preostala dva bilo je vrlo zanimljivo. Vodila se borba za svaki poen, bilo je puno drame u završnici sljedeća dva seta, ali su oba na kraju gošće iz Osijeka osvojile i utvrdile se na čelnoj poziciji, te matematički potvrdile ekspresni povratak u Superligu.

Na ruku im je išao i rezultat drugog susreta u kojem je Zadar bio bolji od Splita, no taj je rezultat bio vrlo loš za Gradišku koju su sada Zadranke preskočile na 3. mjestu. To treće mjesto je vrlo bitno jer vodi u dodatne kvalifikacije za Superligu protiv posljednje ekipe u njoj, Poreča. Sada Runjaševu ekipu čeka žestoka borba u sljedeća četiri kola, a možda i ključnu igraju već sljedećeg vikenda kada putuju u Zadar.

- Čestitala bih prvo svojoj ekipi na pobjedi, a i ekipi Gradiske na odličnoj borbi. Iako su do kraja ostale još četiri utakmice, znale smo da nam ova pobjeda znači korak do sigurnog ulaska u Superligu. Budući da su protekle dvije utakmice bile dosta neizvjesne, pretpostavile smo da će i danas biti tako. Međutim, danas utakmica odlazi sa 3:0 u našu korist te kući odlazimo sa sva tri boda s kojima smo trećeplasiranom Zadru pobjegli na 10 bodova. Prvi set odradile smo bez poteškoća, dok u drugom i trećem setu imamo dosta oscilacija. Nijanse su odlučivale za osvajanje drugog i trećeg seta, ali u tim trenutcima pokazale smo se stabilnije i snalažljivije od ekipe Gradiške i tako utakmicu privodimo kraju.  Presretna sam sto smo tako blizu ostvarenju glavnog cilja, povratka u Superligu. Čestitke i pohvale treneru, curama, fizioterapeutu i upravi kluba na uloženom trudu i radu jer sve je to ključ našeg uspjeha – prezadovoljna je kapetanica Osijeka Doris Krivić.