Pobjeda Centrometala

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Studeni 2017 23:35 Autor:

Odbojkaši Centrometala nastavili su sa odličnim nastupima u Superligi. Maksimalnom pobjedom nad zagrebačkim Medicinarom skočili su na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Utakmica je krenula izjednačeno, poravnato je do 8:8. Potom Medicinar vodi 12:10, kasnije 22:18. Domaći igrači imali su problema sa igrom u napadu, te radili i druge nepotrebne greške. Kad su „doktori“ poveli sa 23:20 činilo se da imaju prvi set. No zatim Komosar prolazi u napadu, Juras blokira Rendića, te Prbanić smečira u aut i rezultat je poravnat na 23:23. Tada na prijem gostiju ulazi Mihajlov i griješi, Palinkaš  realizira kontru i Centrometal ima set loptu. Rendić prolazi, no nakon promašenog servisa Dumbovića Centrometal dolazi do druge set lopte. Pribanić smečira u aut za 26:24 Centrometala.

U drugi set Centrometal ulazi sjajno. Bogdanović briljira na servisu i domaći vode 7:1. Sve potom ide u korist Centrometala i sredinom seta je deset poena prednosti. Pred kraj seta Medicinar je došao na svega tri poena zaostatka, no on ide Centrometalu sa 25:21. Cijeli set je Juras bio odličan na prijemu, a Vincek u napadu.

Treći set gosti drže priključak do 9:7. Nakon servisa Gotala domaći vode 13:7, kasnije i 15:9 i utakmica ide završetku. U jednom trenutku Zagrepčani su došli na minus tri poena, više od toga nisu uspjeli. I ovaj set osvaja Centrometal sa 25:17.

Kod domaćih sa savršenim prijemom odigrao je libero Kurteš. Odličan je u tom segmentu bio i Juras, te je tu bila velika premoć međimurske ekipe. Ukupno 10:3 u direktnim servis poenima. Najviše poena kod Centrometala ostvario je Vincek 19. Kod gostiju najbolji Rendić.

U narednom kolu Centrometal ide u goste vodećem sastavu lige zagrebačkoj Mladosti.

CENTROMETAL – OK MEDICINAR  3 : 0  (26:24, 25:21, 25:17)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 150
Suci : Bardić (Osijek), Zamaklar (Belišće)
Centrometal : Bogdanović 13, Marciuš, Vincek 19, Kurteš, Gotal  1, Juras 11, Vuk, V.David, Palinkaš 3, Komosar 12, M.David, Kopačević, K.Novak, I.Novak (treneri Kirić i Novak)
Medicinar : Crnojević, Zelenika, Mihajlov, Dumbović, Nikolaus, Pribanić, Martinko, Burčul, Rendić (trener Komadina)