Pomlađeni MOK Umag osvojio bod

Objavljeno: Nedjelja, 22 Listopad 2017 23:32 Autor:

U nedjelju 22.10.2017. sa početkom u 16,00 h  u dvorani Mladosti u Rijeci, MOK UMAG-CPM UMAGO gostovao je kod ekipe OK MLAKE iz Rijeke u utakmici 1. kola 2 NOLZ za seniore na otvaranju nove sezone 2017./18.

MOK UMAG nakon što je odustao od igranja u 1 NOL, odlučeno je da se još koju godinu posveti radu sa mladima,  od ove godine nastupa u pomlađenom sastavu pošto je seniorskoj ekipi priključeno i 3 juniora (lani su igrali za kadete) iako su već i lani ulazili na kratko na nekim utakmicama. Tako da ćemo ove godine (pored naših iskusnih igrača Ivice Radočaja, Abela Zolote) imati više prilika vidjeti i naše mlade igrače na djelu.
Ovaj puta su startali u početnoj šestorki. Tako na mjesto glavnog organizatora igre (dizača) je nastupio Karlo Burić (16) a na poziciji centra Leo Savić (16) dok Antonio Degrassi (16) nije ulazio sa klupe, bit će sigurno prilika u slijedećim utakmicama.
Prvi set je pripao domaćinu i to u samoj završnici, pošto su dečki MOK Umaga vodili cijeli set te zastali kod rezultata 24:22 za njih, te su ih domaćini dobili rezultatom 26:24.
Drugi set MOK Umag isto otvara odlično i stvara prednost od4 poene (7:4) no dolazi do pada u igri, te domaćin preuzima vodstvo i drži do kraja seta, koji završava rezultatom 25:20 u njihovu korist.
No u trećem setu stvari kreću drugačije. Dečki MOK Umaga stvaraju prednost pri rezultatu 8:6  i ne propuštaju ju do kraju seta, već stvaraju razliku i zatvaraju set na 25:18 u svoju korist.
Četvrti set je neizvjestan do tehničkog time outa, gdje MOK Umag odlazi sa bodom prednosti (11:12). Nakon time outa rezultat se lomi do 19:19 kada naši dečki odličnom serijom blokova i obrana zatvaraju set rezultatom 25:19.
Peti set kreće u znaku dečki MOK Umag (2:0) no kod rezultata 4:4 domaćin radi seriju od 4 poena i preuzima vodstvo koju drži do kraja 5. seta, koji završava 15:10 za domaćina.
Danas smo imali priliku vidjeti na djelu dva naša juniora koji su pružili odličnu partiju, te pokazali da umaška muška odbojka ima sigurnu budućnost. Sada još samo da dočekamo i nastup i njihovog vršnjaka Antonia Degrassia.
Bez obzira na rezultat, koji je u drugom planu, ova utakmica je bila važna pogotovo zbog ovih naših mladih dečki koji marljivo i uporno treniraju. Polako naziremo i rezultate tog rada.
MOK UMAG-CPM UMAGO je danas nastupio u sastavu: Andrej Štorc, Luka Burić, Karlo Burić, Filip Paljuh, Leo Savić, David Petretić, Antonio Degrassi, Miroslav Drača (C), Luka Čelebić.
Trener: Dragan Salapura