Povijesni rezultat za MOK Umag

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svi 2017 11:30 Autor:
MOK Umag MOK Umag

U nedjelju 14.05.2017. sa početkom u 15,00 h u dvorani Mladosti u Rijeci, MOK UMAG-CPM UMAGO gostovao je kod ekipe OK MLAKE iz Rijeke u zaostaloj utakmici 9. kola 2 NOLZ za seniore koja je odlučivala o prvaku 2 NOLZ seniori.

Dečki MOK UMAG-a otvaraju utakmicu vrlo žestoko i koncentrirano  stvaraju odmah prednost od 5:11, no domaćini uspijevaju se vratiti do rezultata 11:12 za goste i set postaje vrlo napet, jer se igra poen za poenom do kraja, a dečki MOK UMAGA uspijevaju zatvoriti set u svoju korist rezultatom 29:31. Drugi set domaćini bolje otvaraju i vode 7:4, ali dečki MOK UMAGA brzo preokreću rezultat u svoju korist , 8:9 i ne ispuštaju prednost do kraja seta, dapače konstantno ju povećavaju i zatvaraju set rezultatom 19:25 u svoju korist. Već sa ta osvojena 2 seta MOK Umag
postao prvak. No treći set isto tako pruža neizvjesnost do samog kraja iako je MOK UMAG vodio 18:14, ispušta prednost i domaćin u samoj završnici preuzima vodstvo 23:21. Ali u samoj završnici seta dečki MOK UMAG-a uspijevaju preokrenuti i zatvoriti set i utakmicu rezultatom 24:26.
Nakon pet godina postojanja kluba i dvije godine igranja u 2 NOLZ seniori, dečki MOK UMAG-CPM UMAGO došli su do povijesnog i velikog rezultata, osvajanjem naslova prvaka 2 NOL zapad za seniore i time stekli pravo na sudjelovanju u kvalifikacijama za ulazak u 1 NOL, koje bi se trebale održati za 2 tjedna, te postoji mogućnost da to bude i u Umagu.
- Veliki je to rezultat za našu sredinu i odbojku u Umagu, posebno mušku. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli na putu do ovog uspjeha a posebno gradu Umagu i sportskoj zajednici grada Umaga, te svim sponzorima. Ujedno ne možemo a ne se zahvalit svim našim vjernim navijačima koji su nas cijelo vrijeme bodrili i pratili.
Sada nakon kvalifikacija i eventualnog plasmana u 1 NOL zapad, predstoje razgovori sa gradom Umagom, sportskom zajednicom i svim potencijalnim sponzorima, izjavio je nakon utakmice predsjednik kluba Edi Forza
Hvala svima još jednom!