Promocija zagrebačke odbojke na sajmu Sportfest 2017.

Objavljeno: Srijeda, 11 Listopad 2017 20:12 Autor:

Uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Sportskog saveza Grada Zagreba na jučer završenom sportskom sajmu Sportfest 2017. Zagrebački odbojkaški savez kroz četiri sajmena dana imao je priliku ljubiteljima sporta približiti i predstaviti naš sport kroz razna događanja na kojima su sudjelovali naši mladi odbojkaši i odbojkašice vođeni svojim trenerima.

Tijekom četvrtka i petka pojedini zagrebački klubovi održali su svoje treninge i time poslali najbolju pozivnicu svim posjetiteljima sajma da se uključe u odbojkaški sport.

U subotu je sve počelo svečanom dodjelom medalja sudionicima Prvenstva Zagreba za mlađe dobne kategorije u odbojci na pijesku. Dječaci i djevojčice, koji su u ljetnim danima svoje dvoranske treninge zamijenili pijeskom, definitivno su odradili jednu uspješnu pijeskašku sezonu i dali svim zagrebačkim klubovima poticaj da se iduće godine uključe u natjecanja Zagrebačkog odbojkaškog saveza za mlađe dobne kategorije u odbojci na pijesku.

Kako Zagrebački odbojkaški savez puno ulaže u dodatnu  izobrazbu svojih trenera svečanom promocijom prve grupe polaznika Sportskog učilišta za trenera odbojke na ovogodišnjem Sportfestu 2017 nastavljena je dobra suradnja sa Sportskim učilištem. Uz prigodni domjenak, na kojem su bili predsjednik Zagrebačkog odbojkaškog saveza Miro Pavlović, trener seniorske ekipe HAOK Mladost Ljubo Travica te profesor Vladimir Janković, najavljeno je otvaranje nove grupe polaznika koji će se osposobljavati za trenere odbojke.

Natjecanja na sportskom sajmu otvorile su u subotu popodne odbojkaškice turnirom u mini odbojci. Djevojčice OK Dinamo trenutno su pokazale najveće znanje, te iza sebe ostavile igračice HAOK Dubrava, OK Medveščak, HAOK Mladost i HAOK Akademičar. Sudeći po prikazanom ova sezona biti će prepuna neizvjesnih susreta na gradskim natjecanjima Zagrebačkog odbojkaškog saveza za  mlađe dobne kategorije koja se svake nedjelje održavaju u Domu odbojke Bojan Stranić.

Za razvoj sporta i pravovremeni ulazak u sport bitna je i suradnja sa osnovnim školama i njihovim profesorima tjelesne i zdravstvene kulture. Zagrebački odbojkaški savez jedan je od rijetkih sportskih saveze koji ima sportske škole odbojke, i to 12 muških i 12 ženskih škola na području grada Zagreba. Osim što kroz školsku godinu podupire rad sportskih škola i organizira natjecanja za iste, dodatna promocija napravljena je i na sportskom sajmu. U konkurenciji učenika i učenica osnovnih škola Ivan  Meštrović, Otok,  Pavleka Miškine i Mate Lovraka, ponajboljima na turniru sportskih škola ZOS-a kod dječaka pokazali su se učenici OŠ Mate Lovraka, a kod djevojčica učenice OŠ Pavleka Miškine.

Tijekom sva četiri dana sajma održana su mnoga predavanja i konferencije iz raznih područja sporta. Naša trenerica Marija Anzulović sudjelovala je, uz mnoge bivše vrhunske sportaše, na raspravama vezanim uz život nakon karijere, popularizaciji žena u sportu te uz bivše odbojkašice Ladu Šnajder i Vandu Dobrić na panelu vezanom uz prehranu mladih sportaša.

Za uspješnu organizaciju i prezentaciju svog sporta na sajmu Sportfest 2017 Zagrebački odbojkaški savez posebno se zahvaljuje Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport te ustanovi Upravljanje sportskim objektima Zagreb za ustupanje sportske podloge za provedbu sportskih aktivnosti, potom klubovima OK Olimpik, OK Dinamo i KOP Siget na ustupljenim rekvizitima i njihovim djelatnicima koji su pomogli u pripremi terena te svim ostalim klubovima koji su sudjelovali u promociji odbojke grada Zagreba i dostavili nam svoje promidžbene  materijale.