Prva pobjeda na strani Zagrepčana

Objavljeno: Nedjelja, 01 Travanj 2018 11:20 Autor:

U prvoj finalnoj utakmici odbojkaši HAOK Mladosti Proenergy pobijedili su Kaštelane rezultatom 3:2 (25:20, 25:23, 21:25, 21:25, 15:10).

Pobjednika prvog susreta dobili smo tek nakon 146 minuta neizvjesne igre, svjedočeći vrhunskim potezima na obje strane ali i nesmotrenim pogreškama. Ništa neobično jer nervoza je učinila svoje budući da su oba sastava svjesna uloga prve utakmice, Zagrepčani su htjeli iskoristiti prednost domaćeg terena, a Kaštelani prkosno u Domu odbojke trijumfirat u prvom susretu doigravanja za prvaka Hrvatske.

Početno vodstvo od 2-0 u setovima domaći odbojkaši neočekivano su prokockali, pa su se za pobjedu morali dokazivati u ruletu petog seta. Posljednju dionicu igrači trenera Travice odigrali susigurno i goste ostavili na deset poena.

- Mislim da smo igrali vrlo dobrih set i pol u kojima smo mi diktirali ritam, a onda smo malo pali i postepeno izgubili ritam što se odrazilo gubitkom trećeg i četvrtog seta u kojima nismo imali kontrolu baš niti jednog elementa. Na kraju smo se stisnuli i uspjeli dobiti peti set i to je apsolutno najvažnije jer se u seriji samo pobjede broje, rekao je nakon utakmice Ino Krnić, kapetan momčadi HAOK Mladosti Proenergy.

Uzvrat se igra već u srijedu 4. travnja 2018. s početkom u 19:30 sati.