Ostalo

Prvenstvo Slavonije i Baranje za kadetkinje

Autor: Ponedjeljak, 21 Svi 2018

Završni turnir Prvenstva Slavonije i Baranje za kadetkinje odigran je u nedjelju 20. svibnja 2018. godine u SD Jug u Osijeku.

Na Prvenstvu  je nastupilo 17 klubova, a među četiri najbolje ekipe plasirali su se OK "Čepin", ŽOK "Ferivi Višnjevac", OK "Linga" te ŽOK "Osijek".

U prvom polufinalnu susretu snage se odmjerile OK"Čepin" i OK "Linga". Prvi set dobile su igračice OK "Čepin" rezultatom 25:19. Drugi set lakoćom pripada OK "Linga", no djevojke iz Čepina furiozno kreću u treći set i semafor ubrzo pokazuje 8:2 u njihovu korist . Tu prednost sačuvale su do kraja seta te su se plasirale u finale gdje su ih čekale igračice ŽOK "Osijeka" koje su rezultatom 2:0 (25:16,25:23) pobijedile suparnice iz ŽOK "Ferivi Višnjevac.

U utakmici za treće mjesto, prvi set odlazi na stranu OK "Linga" (25:17) koje u drugom setu vode i 11:8, ali se igračice "Ferivija" ne predaju, rade preokret te izjednačavaju rezultat u setovima. Dobru igru s kraja drugog seta ekipa Višnjevca pokazuje i u trećem setu kojeg i dobiva rezultatom 15:12 te u svoju kolekciju stavljaju brončanu medalju.

Još više neizvjesnosti i preokreta moglo se vidjeti u finalnom dvoboju. Prvi set bolje otvaraju Čepin koji ima vodstvo od 12:8, no Osijek se budi i prije svega odličnim servisima okreće stvari u svoju korist te osvaja prvi set rezultatom 25:20. Tijekom drugog seta vidjeli smo nekoliko preokreta no više smirenosti pokazale su igračice Čepina koje poravnavaju rezultat te odvode finale u treći set. I u trećem setu gledamo izjednačenu igru punu preokreta. Čepin je bolje otvorio set te poveo 6:3 no igračice Osijeka pokazuju svoje iskustvo preokreću rezultat te zasluženo osvajaju zlatnu medalju i titulu prvakinja Slavonije i Baranje dok se Čepin morao zadovoljiti osvojenim drugim mjestom.

Sve ekipe sa završnog turnira plasirale su se na državno prvenstvo koje će se održati u Rovinju 25. do 27. svibnja 2018. g.