Prvo Europsko prvenstvo u odbojci na snijegu

Objavljeno: Petak, 30 Ožujak 2018 17:58 Autor:

Od 23. – 25. ožujka u Austrijskom Wagrainu održano je 1. Europsko prvenstvo u odbojci na snijegu gdje su nastupili i hrvatski predstavnici i to u ženskoj konkurenciji Erika Drviš i Dunja Milin te u muškoj konkurenciji Donald Stojnić i Niko Goga pod vodstvom Rolanda Ferenčića.

Nastupilo je 24 ekipa u ženskoj i 24 ekipa u muškoj konkurenciji.

Hrvatske predstavnice igrale u skupini sa dvije Ruske ekipe, te su u prvoj utakmici izgubile rezultatom 0:2 od Dayanova/Ushkova (na kraju turnira četvrto plasirane) i istim rezultatom 0:2 protiv Syrtseva/Khakimzanova (na kraju turnira peto plasirane). Naša je ekipa na kraju osvojila sedamnaesto mjesto.

 

Muška ekipa je u skupini imala za protivnike Slovensku ekipu Bozenk/Bahc (na kraju turnira petoplasirani) od kojih je izgubila rezultatom 2:1 te Poljsku ekipu Groszek/Zieba (na kraju turnira deveto plasirani) od kojih je izgubila rezultatom 2:0. Naša je ekipa na kraju osvojila sedamnaesto mjesto.

 

Pobjednice turnira u ženskoj konkurenciji su Litvanke Dumbauskaite/Povilaityte,  koje su u finalu rezultatom 3:2 savladale favorizirane Turkinje Eryildiz/Vence.

 

U muškoj konkurenciji pobjednici su Rusi Daianov/Myskiv koji su u finalu savladali Njemački par Becker/Schröder rezultatom 3:0.

 

Napomenimo da su ovogodišnji osvajači Europske serije u odbojci na snijegu kod žena Turkinje  Eryildiz/Vence.dok su kod muškaraca Rusi Daianov/Myskiv .

 

U tri dana natjecanja utakmicama je prisustvovalo više od 11.000 gledatelja, dostojno ovog prvog povijesnog natjecanja. Natjecanju je bio nazočan i Predsjednik CEV – a Gdin. Aleksandar Boričić.