Superliga (M)

Riječani na rutinu i pojedinačnu kvalitetu upisali petu prvenstvenu pobjedu

Ponedjeljak, 26 Listopad 2020
Odbojkaši Rijeke i Grobničana Odbojkaši Rijeke i Grobničana Foto: K. Sirotich

Pomalo na rutinu, pomalo na pojedinačnu kvalitetu, a pomalo zahvaljujući nemogućnosti gostiju da istu razinu igre održe u kontinuitetu, odbojkaši Rijeke upisali su novu prvenstvenu pobjedu.

Nije se na Trsatu umiralo u lijepoj odbojci, Riječani su odradili svoj posao onako kako se to od njih i očekuje.

Doduše, pitanje je u kojem bi se smjeru razvijala utakmica da su gosti uspjeli prvu dionicu riješiti u svoju korist, a bili su na najboljem putu.

Imali su 18:15, igrali su odlično u obrani, domaćini su se morali silno namučiti za svaki poen.

No, onda je Dukić donio promjenu, Luka Lasić serijom servisa Brođane prisilio na seriju pogrešaka i Riječani su sa pet uzastopnih poena stekli prednost (20:18), koja do kraja više nije bila upitna.

Od ukupno osvojenih 75 poena, koliko treba za pobjedu, gosti su domaćinima darovali 32 (što servisom, što pogreškama iz igre), a to najbolje ukazuje koliko su bili široke ruke.

Naravno, da  Brođani i nisu bili toliko darežljivi pobjeda Riječana ne bi bila upitna, pojedine dionice pojedinih igrača Rijeke, poput one Josipa Vojaka u trećem setu kada je servisom i smečom osvojio pet uzastopnih poena, uvelike govore domaćinima u prilog.

Po završetku utakmice odbojkaši Rijeke slikali su se zajedno s malim odbojkašima Grobničana, koji su prije nekoliko dana postali državni prvaci u mini-odbojci.


RIJEKA – MARSONIA 3:0 (25:23, 25:20, 25:18)
Dvorana mladosti. Gledatelja: 50.
Suci: Markulin, Poropat (oba Rovinj).
RIJEKA: Vojak 18,  Stanić, Čargonja 5, Marković, Lasić 3, Banko (L), Dassouki, Dukić 14, Smiljanić (L), Jurčević, Colnar, Žeželić 3.
MARSONIA: Kovačević 4, Dugandžić, Budim 6, Ilić 12, Pejanović, Mandura 2, Popović 4, Švaganović (L), Odobašić (L), Barišić 12.
Napad poeni: Rijeka 35, Marsonia 32.
Blok poeni: Rijeka 3, Marsonia 5.
Servis poeni: Rijeka 5, Marsonia 3.
Servis greške: Rijeka 11, Marsonia 9.
Neforsirane greške: Rijeka 9, Marsonia 23.