Superliga (M)

Riječani zaustavili aktualne prvake, četvrta pobjeda u nizu ne može biti slučajna

Muški odbojkaški klub Rijeka Muški odbojkaški klub Rijeka

Riječani su na Trsatu u pravom malom odbojkaškom trileru srušili i aktualnog branitelja naslova.

Odbojkaši Rijeke ostat će u liderskoj ulozi i nakon 4. kola Superlige. Riječani su na Trsatu u pravom malom odbojkaškom trileru srušili i aktualnog branitelja naslova, što više ne može biti slučajno bez obzira koliko to svi od reda u momčadi ponavljali i bez obzira na činjenicu da zaista igraju u pomlađenom sastavu.

Predvođeni Josipom Vojakom, Sandrom Dukićem, Lukom Lasićem i liberom Kristijanom Smiljanićem, četvoricom iskusnih odbojkaša, riječka mladost na parketu Mladosti djeluje iznimno zrelo, na trenutke igra odličnu odbojku, pa onda zaista ne treba čuditi niti četvrti uzastopni uspjeh, izboren protiv aktualnih prvaka. Ili prvaka na papiru, kako će to još jednom nakon utakmice zadovoljno ponoviti Sandro Dukić.

Mladi Franko Žeželić usmjerio je svoju momčad ka pobjedi na otvaranju petog seta.

Trima uzastopnim poenima (dva vezana bloka i jedan napad nakon lošeg prijema gostiju) donio je predost Riječanima (3:1), a nakon što je Sandro Dukić sretno i spretno pridodao još jedan poen (5:2), vrata pobjede bila su odškrinuta, trebalo je samo nastaviti u istom ritmu.

A za Riječane to sinoć nije bio problem.

Kada je trebalo utakmicu privesti kraju odgovornost su preuzeli Dukić i Vojak, a budući da su bili raspoloženi za igru i nadigravanje – problema nije bilo.

Riječani nisu najbolje otvorili utakmicu, ali samopouzdanje je naraslo u završnici drugog seta, kada su se na rijetko viđen način izvukli iz pomalo bezizlazne situacije.

Gosti su imali 21:18, Riječani su s pet uzastopnih blok poena (uz jednu grešku gostiju) ugrabili poravnanje i shvatili da Kaštelani nisu bauk.

Prvo su dva bloka isporučili Dukić i Vojak, onda je tri vezao Luka Lasić.

Sve nakon toga bilo je lako.

Nije naravno, silno su se namučili za pobjedu i zasluženo je proslavili na parketu trsatske dvorane.

Dominirali su u bloku, bili odlični na prijemu, dobri u napadu.

RIJEKA – RIBOLA KAŠTELA 3:2 (20:25, 25:21, 18:25, 25:16, 15:10)

Dvorana mladosti. Gledatelja: 100.

Suci: Jurković, Pavičić (oboje Sisak).

RIJEKA: Vojak 24, Stanić 4, Lešić, Čargonja 5, Donevski, Marković, Maglica, Lasić 10, Banko (L), Dukić 18, Smiljanić (L), Jurčević, Colnar 1, Žeželić 4.

RIBOLA KAŠTELA: Vuković 7, Barać 2, Perić 12, Ivić 9, Kulušić, Cvijović 2, Šuker 14, Barić, Cikojević 10, Pervan (L), Jureta 8, Ćorić (L), Bašić 8.