Superliga (M)

Riječanima proljetni 'fenjer'

Riječanima proljetni 'fenjer' Foto: crovolleyball.com

Odbojkaši Rijeke i Rovinja zaključili su sezonu zanimljivom utakmicom u kojoj je Rovinj uzvratio za jesenski poraz.

Kraj sezone obje ekipe su jedva dočekale. Pandemija koronavirusa, zatvorene dvorane, muka s terminima, kod Riječana i odlazak najboljeg dvojca (Dukić-Vojak) na polusezoni ,samo su neki od problema koji su mučili obje momčadi.
Rovinj s jedne strane može biti zadovoljan sezonom, u kojoj doduše nitko ne ispada iz lige odustajanjem Medicinar Trnja, pogotovo uz činjenicu da su nakon jesenskog dijela čvrsto držali dno tablice sa samo jednim osvojenim bodom.

Nekoliko rekonvalescenata i par ”veterana” omogućili su im čak 13 bodova u drugom dijelu. Rijeka je pak momčad koja je zadnjih nekoliko sezona bila u vrhu hrvatske odbojke. No na početku sezone nekoliko, što prestanaka, što odlazaka najboljih igrača poremetili su planove. Nakon što su na polusezoni otišli Dukić i Vojak, Rijeka je bila osuđena na igranje s mladićima koji još nisu dorasli superligaškoj sceni.

Iako će im ovo poslužiti kao jedno dobro iskustvo ostaje podatak da u drugom dijelu sezone nisu upisali niti jedan bod, a s 18 osvojenih iz prvog dijela završili su na 7. mjestu.

Duga pauza koja slijedi svakako će dobro doći i jednoj i drugoj ekipi da slože ”kadrovsku križaljku” za narednu sezonu.

Rovinj, utakmica 22. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Rijeka 3:1 (25:13, 20:25, 25:21, 25:22). Dvorana: SD Gimnasium. Bez gledatelja.

Suci: Pihler i Humski.

ROVINJ: Radovan, Matić, Preden, Arapović, Zolota, Gavrilov (L), Fatorić, Poropat, Bljaić, Hrelja.

RIJEKA: Banko, Lasić, Maglica, Stanić, Smiljanić (L), Čargonja, Lešić, Donevski, Lavić, Marković, Banović, Mičetić, Žeželić.