Superliga (Ž)

Riječanke svladale Dubrovnik, treći put ove sezone pobjeda izborena u pet setova

Odbojkašice Rijeke s trenerom Igorom Lovrinovim Odbojkašice Rijeke s trenerom Igorom Lovrinovim

Odbojkašice Rijeke CO ostvarile su novu pobjedu, drugu uzastopnu i drugu protiv direktnih konkurenata u borbi za ostanak.

Riječanke su na parketu Trsatske dvorane u pet setova pobijedile djevojke iz Dubrovnika, Riječankama dramatične završnice polako postaju rutina, za sada se odlično nose s ovom vrstom pritiska budući da su sve tri ovosezonske uspjele riješiti u svoju korist (Split, Poreč, Dubrovnik).

Djevojke trenera Igora Lovrinova zaslužuju čestitke za novi uspjeh, treći ove sezone, ali svakako je ostao dojam da su jedan bod darovale djevojkama s juga, subotnja je pobjeda morala biti uvjerljivija.

U prvom setu Riječanke su doživjele dvije „crne rupe“ i bez obzira koliko se trudile nadoknaditi katastrofalno otvaranje (1:7, a onda i 9:15) bilo je jasno da će vodstvo pripasti gošćama.

U drugom setu pak u „crnu rupu“ su upale gošće, pa su Riječanke protutnjale po izjednačenje na isti način na koji su u petom setu odjurile do pobjede.

Silovito, uvjerljivo, dominantno.

Treći i četvrti set gotovo da bi se mogli preslikati, obje su ekipe igrale na refule, poeni su se osvajali u serijama, prednost je čas bila na jednoj, čas na drugoj strani.

Riječanke nikako nisu uspjevale zavladati parketom na način na koji su to učinile u drugom setu, kada je trebalo prelomiti u svoju korist zavladala bi neka neobjašnjiva nervoza.

Domaće djevojke općenito su jako puno griješile, ono što se može primjetiti je da kada uđu u pozitivan niz sve djevojke u polju igraju odlično, kada pak upadnu u neku krizu teško je pronaći izlaz iz nje.

No, i to treba pripisati godinama, iskustvu kojega mnoge od ovih djevojaka jednostavno nemaju.

I zato je svaka pobjeda dragocjena.

Ostali rezultati 8. kola: Osijek – Marina Kaštela 0:3, Olimpik – Kaštela 0:3, Dinamo – Poreč 3:0, Brda – Mladost 0:3, Split – Enna Vukovar 2:3.