Rovinj domaćin odbojkaškim finalima Kupa i Državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i kadete

Objavljeno: Utorak, 23 Travanj 2019 22:16 Autor:

Rovinj ovih dana postaje centar hrvatske odbojke. Finale Kupa Snježane Ušić za seniorke između HAOK Mladost i HAOK Rijeka odigrat će se u srijedu 24. travnja u 20 sati u sportskoj dvorani Gimnasium. U istoj dvorani će se 25. travnja odigrati i finale Kupa Hrvatske za seniore na kojem će u 20 sati zaigrat HAOK Mladost i OK Mladost Ribola Kaštela.

Seniorke Mladosti braniteljice su naslova hrvatskog kupa koji od ove sezone nosi ime preminule legende hrvatske odbojke Snježane Ušić.

Mladost je ovaj naslov osvajala čak osam puta, a najtrofejnija hrvatska odbojkaška ekipa do finala je došla pobijedivši OK Kaštela u dvije utakmice (1:3, 3:0). Rijeka je finale izborila preko ŽOK Enna Vukovar (3:0, 1:3) i time najavila pohod na 11. titulu pobjednika Kupa.

Igrači HAOK Mladosti također su branitelji naslova Kupa Hrvatske kojeg su osvajali čak 20 puta. Do finala su Mladostaši došli pobjedom nad OKM Centrometalom u dvije polufinalne utakmice. (3:0, 3:1).
Mladost Ribola iz Kaštela drugi je najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, a u finale su ušli preko OK Medicinar Trnje (1:3, 3:0).

IZRAVAN PRIJENOS NA ARENASPORTU

Kaštelani su šesterostruki prvaci Hrvatske i trostruki osvajači Kupa, a još sedam puta dosegnuli su finale Kupa gdje ih je čak četiri puta zaustavila zagrebačka Mladost. Susret starih rivala u Rovinju će ponuditi najbolje od hrvatske seniorske odbojke.

Prijenos utakmica finala Kupa Snježane Ušić i Kupa Hrvatske možete pratiti na Arenasport televiziji.

Uz finala kupa, u rovinjskoj dvorani Gimnasium danas započinje Državno prvenstvo u odbojci za mlađe kadetkinje i mlađe kadete.

Pravo nastupa ima ukupno 24 kluba iz cijele Hrvatske među kojima su i četiri istarska, točnije Pula, Umag, Pazin i Rockwool Rovinj.