Superliga (M)

Slavonski tercet klubova igra protiv zagrebačkog

Autor: Subota, 07 Ožujak 2020
Slavonski tercet klubova igra protiv zagrebačkog Foto: M. Mrkonjic

Od ovog vikenda kompletan program u odbojkaškoj Superligi odigravat će se po jakosnim skupinama. Nakon osnovnog dijela odbojkaši Murse-Osijek izborili su plasman u 1. skupinu, a to donosi šest najjačih mogućih utakmica u ovome trenutku.

Premijera će biti pak i najjača moguća jer momčad Marija Tepperta drugu ligašku fazu otvara kod aktualnog prvaka. Jasno, Mladost je protiv svakoga, ne samo u Zagrebu, apsolutni favorit, ali bit će zanimljivo vidjeti koliko Osječani mogu pokazati u srazu s najboljima.

- Nema nikakvog opterećenja, ali vjerujem da će biti motiva da se pokažemo u najboljem svjetlu. Naravno, dosta toga zavisit će i od izdanja domaćina, ali ne vjerujem da će nas podcijeniti. U dosadašnjem dijelu sezone nismo igrali protiv suparnika ovakog kalibra, kojem želimo pružiti dostojan otpor - kaže trener Teppert. Subotnji dvoboj u Domu odbojke Bojan Stranić počinje u 18 sati, a u isto vrijeme na parket će Mladost Ribola Kaštela - Rijeka.

Za razliku od najjače skupine, u kojoj se kreće od nule, u preostale dvije skupine ulazi se s prenesenim bodovima iz osnovnog dijela (nalaze se u zagradi iza svakog kluba). U 2. skupini sastaju se Split (14) - Medicinar Trnje (8) i Sisak (6) - Kitro Varaždin (8). Parovi 1. kola 3. skupine su: Centrometal (16) - Rovinj (2) i Marsonia (13) - Zadar (5), a susret u Sl. Brodu na programu je u subotu od 19 sati.

Protiv zagrebačke Mladosti igrat će i odbojkašice Enna Vukovara, koje prvakinje i lidera prve skupine dočekuju u OŠ "Dragutin Tadijanović" u subotu u 19 sati. Drugi par su Rijeka CO - Kaštela, a slobodna je Marina Kaštela. Na programu je i treći ogled slavonskih klubova s onim iz metropole, gdje će u sklopu 5. kola 2. skupine Osijek gostovati kod Olimpika (subota, 17.30). U tom dvoboju su odbojkašice s Drave apsolutne favoritkinje, ali lider mora biti oprezan protiv najslabijeg sastava u skupini, iako ih dijeli čak 18 bodova u poretku. Još igraju Split - Brda, a slobodan je Poreč.