Složena momčad za ravnopravnu borbu za sam vrh

Objavljeno: Četvrtak, 30 Srpanj 2020 10:19 Autor:

Odbojkaši superligaša s Drave počeli su pripreme za novu sezonu, a klupska uprava uspjela je dovesti čak četiri kvalitetne akvizicije, a premijera je već 5. rujna.

Mursa-Osijek će prvi službeni natjecateljski dvoboj odigrati 5. rujna, a riječ je o "zaostatku" iz prošle sezone. Radi se o Kupu Hrvatske, gdje su "mursaši" stigli do polufinala. Pobjeda na domaćem parketu protiv Splita bila bi idealan uvod za novi ciklus, ali prvo treba kvalitetno odraditi i pripremno razdoblje.

Prije prvog treninga u Gradskom vrtu bilo je poznato da će se na njemu pojaviti i neka nova (stara) lica. Uprava kluba napravila je dobar posao u stanci, svlačionica je popunjena kvalitetnim i već dokazanim imenima. Od njih, na prozivci (nazočilo 15 igrača) bili su Kristijan Šućur, Davor Bogdanović i Gabrijel Ivančić. Prva dvojica pripadaju u skupinu povratnka (iz kaštelanske Mladosti i Rijeke), tako da je samo Varaždinac Ivančić (stigao iz Centrometala) novajlija u pravom smislu riječi, a popunjava mjesto tehničara. Što se tiče kadra iz prošle sezone, on je ostao gotovo nepromijenjen. Jedini koji je izrazio želju za odlaskom je Jurica Šućur, koji pak od kluba ima i dalje slobodan ulaz za eventualno ponovo priključenje svojim dosadašnjim suigračima.

Njima će se početkom sljedećeg sigurno pridružiti još i Ivan Matoković, koji je dvije posljednje sezone odradio u dresu Mladost Ribola Kaštela. Zajedno s njim uključuje se i trener Mario Teppert, koji preuzima trenažni proces, nakon što uvodni dio od desetak dana planski provedu Aleksandar Tompa i Arian Jovanović, dvojac zadužen za tjelesnu pripremu.

- Krećemo ranije nego obično jer prve utakmice su na programu već početkom rujna. Dočekat ćemo ih spremni, ali, što je još važnije, i znatno osnaženi. Ovu dužu stanku smo dobro iskoristili, uspjeli smo u nakani da vratimo naše bivše igrače, koji sigurno donose i dodatnu kvalitetu. Bili smo dobri prošle sezone, sada želimo biti još bolji i konkurentniji u borbi za vrh. Stoga jedva čekamo da krenu i službene utakmice, ali svjesni smo da to tada moramo kvalitetno odraditi pripreme - smatra kapetan osječkog broda, Tomislav Suk
Kako su Osječani posljednjih sezona konstantno nazočni u gornjem domu, jasno da s ovim osnaženjem kadra stiže i porast klupskih ambicija. Njih ne krije ni klupski predsjednik Slavko Milas, koji je u uvodnoj riječi na prozivci naglasio da je zadovoljan obavljenim poslom u slaganju igračke križaljke, te svim poželio što bolje igre od jeseni. Kako bi to moglo izgledati u sezoni 2020./21. vidjet ćemo već početkom rujna.