Snow Volley Croatia, Platak 2018.

Objavljeno: Utorak, 23 Siječanj 2018 09:56 Autor:
Snow Volley Croatia, Platak 2018. Foto: HOS

Na skijalištu Platak pored Rijeke održano je 20. siječnja 2018. godine 1. Prvenstvo Hrvatske u odbojci na snijegu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na turniru su nastupila četiri ženska para i šest parova u muškoj konkurenciji. Igrači redom pristigli iz Zagreba, Rijeke, Karlovca, Duge Rese, Pule, Rovinja, Poreča, Knina, Opatije, Raba i Požege.

Turnir je započeo u 9 sati ujutro mečevima u ženskoj i muškoj konkurenciji i nastavio se kroz cijeli dan utakmicama na centralnom terenu u podnožju skijaške staze Radeševo na Platku. Turnir je završio oko 19 sati muškim finalom.

Pobjednici u ženskoj konkurenciji su ekipe Erika Drviš i Petra Božeglav te u muškoj konkurenciji Donald Stojnić i Niko Goga. U ime Hrvatskog odbojkaškog saveza direktorica gospođa Valentina Bifflin pobjednicima je uručila pehare, medalje te prigodne nagrade sponzora. Navedene ekipe predstavljati će Hrvatsku na 1. Europskom prvenstvu u odbojci na snijegu koje će se održati na skijališnima Wagrein i Flahau u Austriji od 23.-25. ožujka 2018. godine.    

Učesnicima turnira bila su na raspolaganju osim službenih dresova, razna izotonična i energetska pića, voda, te krafne i topli obrok u toku dana. Uz atraktivnu lokaciju i kvalitetnu odbojku, posjetitelji su mogli uživati u dobroj glazbi zahvaljujući DJ-u te skijaškom umijeću skijaša i snowbordera. Natjecateljima iz daljnjih mjesta koji su to zatražili osiguran je smještaj uz doručak u planinarskom Velikom domu na Platku, tik uz borilište.

Nadamo se da će ovakva manifestacija postati tradicionalna, te da će u budućnosti privući još više igračica i igrača, podižući time i kvalitetu Hrvatske odbojke na snijegu na europskoj sceni.

Ovim putem zahvaljujemo se još jednom svim sponzorima koji su zajedno s nama vjerovali u ovoj projekt i pomogli nam da ga zajednički ostvarimo. Posebna zahvala i promotoru eventa tvrtki Era sport iz Pazina koja je osmislila i realizirala kompletan event. Na taj smo se način barem malo pomogli u realizaciji cilja cijelog projekta odbojke na snijegu a to je ostvarenje statusa odbojke na snijegu kao službenog olimpijskog sporta.