Ostalo

Split dobio ženskog Superligaša: Pirova pobjeda Drenove na Brdima

Autor: Četvrtak, 01 Ožujak 2018

Dva kola prije kraja regularnog dijela Prve lige odbojkašice Brda ostvarile su najveći uspjeh u svojoj 50-godišnjoj povijesti – plasman u Superligu, među osam najboljih klubova u državi. 

Brda su tako pojačale „splitsko-kaštelansku liniju“ u Superligi, tri kluba,će čini elitno društvo iduće godine, a odigrati doigravanje za prvaka ove sezone, uz braniteljice naslova Marinu Kaštela i finalistice ovogodišnjeg Kupa Kaštela Cemex.

Splićankama su u srijedu navečer u dvoboju protiv Drenove bila potrebna samo dva seta kako bi osigurale ulazak u Superligu, na kraju „pirova pobjeda“ Drenove 3:2 (18:25, 25:18, 17:25, 25:20, 15:8), zapravo su Brda i prestala igrati nakon vodstva od 2:1 u setovima jer su ispunili svoj plan i već počele slaviti.

 

Ovim rezultatom Brda su pod vodstvom trenera Marka Pavičića ostvarili i plasman u doigravanje za prvakinje, a u nedjelju s početkom u 19 sati u dvoboju protiv Enna Vukovara odlučuje se o prvoj poziciji u Ligi i suparniku u play offu. Bez obzira na ishod tog dvoboja i ovogodišnjeg konačnog plasmana, Brda su Splitu osigurali još jednog Superligaša.