Ostalo

Umaške odbojkašice s tri ekipe donijele iz Sarajeva tri pehara

Autor: Srijeda, 13 Lipanj 2018

Na tradicionalnom Međunarodnom odbojkaškom turniru u Sarajevu u organizaciji Odbojkaškog kluba Novi Grad Sarajevo, koji je održan 9. i 10. lipnja 2018. godine,  umaške odbojkašice su ostvarile iznimno dobre rezultate te se s tri ekipe u Umag vratile sa čak tri zaslužena pehara.

U konkurenciji puno većih gradova od našeg Umaga, iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, naše su Umažanke iz Odbojkaškog kluba Umag, u pratnji trenera, postigle vrhunski uspjeh te i ove godine na najbolji mogući način promovirale boje Grada Umaga, nositelja titule Europskog grada sporta 2018.

Umažanke su u Sarajevo otputovale s tri ekipe u dvije kategorije, jednom juniorskom te dvije mlađe-kadetske ekipe. Juniorska je ekipa osvojila 3. mjesto, dok se kod mlađih kadetkinja dogodilo „umaško“ finale. Obje ekipe bile su daleko bolje od svojih protivnika te su se našle na odmjeravanju snaga u samom finalu. U iznimno zanimljivoj završnici, na tron su „stale“ odbojkašice ekipe „Umag 1“ rezultatom 2:0. Emotivno je bilo slavlje kad su se naše mlade Umažanke iz ekipa Umag 1 i Umag 2 našle na istoj strani terena te proslavile ovo veliko finale zajedno, neovisno o rezultatu.

Komisija trenera je nakon završetka turnira izabrala najbolje petorke u svim kategorijama. Naše su odbojkašice i ovdje dokazale svoju kvalitetu te je čak pet naših igračica proglašeno najboljima. U kategoriji juniorki, za najbolju je obrambenu igračicu odabrana Lara Kraljević. U kategoriji mlađih kadetkinja najboljom je dizačicom proglašena Mia Radešić, najboljom obrambenom igračicom Morena Gaber, najboljom srednjom blokericom Nina Prekali, dok je za najbolju igračicu turnira, odnosno MVP igračicu, odabrana Malù Celić.

Vrhunski su rezultati svakako velika satisfakcija Odbojkaškog kluba Umag, kako trenera, tako i samog vodstva, jer ovi rezultati dokazuju da je OK Umag na pravom putu te da treba ustrajati ovakvim načinom rada u svojim redovima. Kad svemu navedenome dodamo i činjenicu da, osim odbojke, naše djevojke imaju priliku stvarati nova prijateljstva te upoznati kulturu i način njihova života, svakako predstavlja dodatnu vrijednost te bogatstvo koje će zauvijek ostati u njihovim sjećanjima.