Međunarodni odbojkaški turnir povodom Dana Grada Umaga

Objavljeno: Srijeda, 02 Svibanj 2018 13:08 Autor:
Međunarodni odbojkaški turnir povodom Dana Grada Umaga Foto: Matej Damjanić

Proteklog je vikenda, 28. i 29. travnja 2018. godine u umaškoj školskoj sportskoj dvorani, održano 14. izdanje tradicionalnog Međunarodnog odbojkaškog turnira povodom Dana Grada Umaga, u organizaciji Odbojkaškog kluba Umag.

Ove se godine na turniru natjecalo preko dvjesto mladih odbojkašica u osamnaest ekipa u tri kategorije, koje su u pratnji stručnog kadra, velikog broja roditelja i navijača stigle iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Italije.

Zanimljive i napete završnica pokazale su koje su najbolje ekipe ovog turnira. U kategoriji djevojčica na treće mjesto plasirala se domaća ekipa OK Umag. Drugo su mjesto zauzele djevojčice iz Ženskog odbojkaškog kluba Pazin, dok su najbolje ove godine djevojčice iz Odbojkaškog kluba Ankaran, koje su u finalu ostvarile rezultat 2:1.

 

U kategoriji mlađih kadetkinja treće je mjesto zauzela ekipa iz Odbojkaškog kluba Umag, dok su se u finalu borile ekipe U.S. Azzurra Gorizia i OK Murska Sobota. Bolje su bile Slovenke koje su osvojile prvo mjesto pobijedivši Talijanke rezultatom 2:0.

 

Kod juniorki je treće mjesto zauzela ekipa OK Luka Koper, a u napetom finalu borile su se ekipe OK Umag i OK Novi Grad Sarajevo. Umažanke su bile bolje te osvojile ovogodišnji turnir rezultatom 2:0.

 

U svakoj kategoriji biralo se pet najboljih igračica. Naše Umažanke su u ovom segmentu također postigle izvanredan uspjeh. Tako je Ines Čikeš proglašena najboljim dizač turnira u kategoriji djevojčica. U kategoriji mlađih kadetkinja najboljom je napadačicom proglašena Malù Celić, dok su čak tri Umažanke ponijele titule najboljih igračica u kategoriji juniorki. Najboljom obrambenom igračicom turnira proglašena je Lora Beliga, najboljom dizač Ariana Paljuh, dok je za MVP turnira odabrana Taša Grozdanić.

 

Na svečanom zatvaranju turnira, zahvalnice svim klubovima te nagrade najuspješnijim ekipama i igračicama uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Mauro Jurman, predsjednik Sportske zajednice grada Umaga Dean Jurdana, predsjednik Muškog odbojkaškog kluba Umag te član odbora odbojke na pijesku pri Hrvatskom odbojkaškom savezu Edi Forza, kao i predsjednica Odbojkaškog kluba Umag Sabina Renko-Ilić.

 

Ovaj je umaški turnir jedan od najvećih turnira ovoga tipa u Hrvatskoj.  Odbojkaško iskustvo te nova prijateljstva koje mlade generacije stječu tijekom ovog turnira, od iznimne su važnosti. Životni su to trenuci koji izgrađuju naše djevojke te ih čine boljim igračicama i ispunjenijim osobama.

 

„U ime Odbojkaškog kluba Umag od srca se zahvaljujem Gradu Umagu, Turističkoj zajednici grada Umaga, Ustanovi za sport grada Umaga, Sportskoj zajednici grada Umaga, poduzeću Komunela d.o.o., Osnovnoj školi Marije i Line, Ustanovi Festum, Plavoj laguni, poduzeću Laser Line d.o.o., ostalim brojnim sponzorima i donatorima, kao i volonterima, roditeljima igračica. Bez njihove podrške ovaj turnir ne bi ostvario ovako veliki uspjeh.“ naglasila je predsjednica OK Umag Sabina Renko-Ilić.