Za deseti rođendan stigli i najbolji rezultati

Objavljeno: Utorak, 15 Siječanj 2019 22:28 Autor:

Godina koju smo nedavno ispratili bila je i godina jubileja za jedan mladi odbojkaški kolektiv. ŽOK Ferivi Višnjevac proslavio je svoj deseti rođendan, a sami članovi pobrinuli su se za ostvarenje lijepih rođendanskih želja.

Rezultatski gledano, 2018. bila je itekako uspješna za klub koji djeluje u zapadnom dijelu grada. Prva ekipa nastupa u trećem po snazi hrvatskom razredu, a prvi put u povijesti izboren je i nastup u završnom ždrijebu Kupa Hrvatske.

- Igramo debitantsku sezonu u Prvoj B ligi Istok, gdje smo prvi dio završili na trećem mjestu. U šest utakmica ostvarili smo pet pobjeda, jedini poraz doživjeli smo od lidera (Osijek II). Konto možemo i podebljati, jer imamo za odigrati još dvoboj u Požegi, stoga smo itekako zadovoljni s dosad odrađenim poslom u prvenstvu. Najljepši poklon za rođendan svakako je bio plasman u osminu finala domaćeg Kupa, gdje smo za protivnika imali osječkog prvoligaša kojeg smo ugostili u našoj dvorani. Naravno da smo bili svjesni ishoda te utakmice, ali sam prolaz u završni dio za nas je golem uspjeh. Osvojili smo Kup Regije Istok gdje smo prošli tri prepreke, sve odreda klubove s kojima igramo i u borbi za bodove. Dobili smo Lingu, Vinkovce i Posavinu Brod, a utakmica s Osijekom, s kojim inače odlično surađujemo, bila je šlag na torti, kaže predsjednik i trener Danijel Mazur, koji je 2008. bio jedan od zaslužnih za postavljeni klupski kamen temeljac.

- Želja je bila okupiti djevojčice iz zapadnog dijela grada, Višnjevca, Josipovca i Retfale, kako ne bi morale razmišljati o prijevozu i odlasku u udaljenije dijelove grada. U skupini osnivača još su bili trener Dario Fančović, koji je tada vodio prvoligaša Pivovaru Osijek te Dane Končar, ravnatelj OŠ Višnjevac (bio i prvi klupski predsjednik), u kojoj i danas obavljamo većinu naših trenažnih aktivnosti. Renoviranjem školske dvorane prije pet godina, znatno smo poboljšali uvjete za rad koji se vide i na rezultatima. Nije u pitanju samo prva ekipa, nego su tu i ostale selekcije koje s uspjehom igraju na regionalnim, ali i državnim smotrama, naglašava Mazur, uz kojeg još četiri licencirana trenera brinu za odbojkaški razvoj 80-ak članica.

- Godinu nakon osnutka, počeli smo se uključivati u službena natjecanja. Išli smo korak po korak, a sada pokrivamo sve, od mini i male odbojke, do one seniorske konkurencije. Nemamo kompletiranu samo juniorsku generaciju, jer ta natjecanja igramo s mlađim godištem (2002.), koje je i kostur sastava koji igra u Prvoj B ligi. Druga ekipa participira u trećeligaškoj konkurenciji, imamo zdravu bazu i temelje za daljnji napredak - kaže Mazur.
Klub se osnovno financira kroz članarinu, posljednje dvije godine stižu i dotacije Gradskog odbojkaškog saveza. Dovoljno za nesmetano djelovanje koje je sada ušlo u već drugo desetljeće.