Zagrebačka Mladost vraća se na europsku scenu

Objavljeno: Petak, 04 Listopad 2019 16:25 Autor:

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, aktualni prvaci Hrvatske, HAOK Mladost Zagreb, službeno su najavili novu sezonu i pokazali zavidnu infrastrukturu novouređenog Doma odbojke Bojan Stranić.

Svim okupljenima obratili su se pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, predsjednik kluba Miro Pavlović, sportski direktor kluba Darko Antunović, treneri seniorskih momčadi Radovan Malević i Saša Ivanišević te kapetani obju ekipa, Bernard Bakonji i Iva Jurišić.

Nova infrastruktura Doma odbojke Bojan Stranić uključuje novouređenu dvoranu te ostale prostorije, poput ambulante, fitness centra i wellnessa.

Trener muške seniorske ekipe, Radovan Malević, pohvalio je novi izgled zagrebačke Mladosti:

"Nemam riječi kojima bih iskazao zadovoljstvo rezultatima ovog projekta. Sada imamo sve preduvjete - možda i najbolje u Europi. Red je na igračima i igračicama da to iskoriste na najbolji mogući način. Cilj je stvoriti visokokvalitetni kadar u svjetskim okvirima i natjecati se na najprestižnijim natjecanjima. Svakako smo željni dobrih rezultata, zato smo i doveli nekoliko pojačanja u svoju momčad ove godine”.

Od novih pojačanja valja istaknuti povratnika u redove Mladosti, hrvatskog reprezentativca Ivana Raiča, koji se nakon deset godina vraća svojim korijenima. Mladostašima su se pridružili i reprezentativac Petar Višić, ravno iz redova kaštelanske Mladosti, Marko Oršolić iz HOK Domaljevac te bivši igrač Vojvodine, Stefan Kovačević.

Uz regionalonu MEVZA ligu, Mladostaši će 22. listopada u 20:00 sati nastupiti u prvom pretkolu Lige prvaka, protiv engleskog prvaka, IBB Polonia London.

Trener ženske seniorske ekipe, Saša Ivanišević, zahvalio se svima na realiziranom projektu uređenja Doma odbojke, te naglasio važnost očuvanja dobrog zdravlja svih igračica tokom cijele sezone.

Igrački kadar Mladostačica ostao je gotovo isti, s posudbe iz OK Olimpik vratila se reprezentativka Lea Deak, a seniorkama Mladosti pridružile su se i mlade reprezentativke, Natalija Tomić iz HAOK Rijeka CO i Josipa Marković iz OK Zadar.

Odbojkašice Mladosti, uz MEVZA ligu, dočekuju prvakinje Ukrajine, Khimik Yuzhny, u drugom pretkolu Lige prvaka, 9. listopada u 20:00 sati.