Završni turnir Prvenstva Slavonije i Baranje za mlađe kadetkinje

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 21:43 Autor:

Osijek je bio domaćin završnog turnira Prvenstva Slavonije i Baranje za mlađe kadetkinje. Oba polufinalna susreta otišla su u treći set, a prolazak u finale osigurale su ekipe ŽOK "Osijeka" pobjedom nad OK "Linga" i OK "Čepina" nad ekipom OK "Kolonija".

U utakmici za treće mjesto nije bilo previše nedoumica te su se igračice OK "Linga" iz Osijeka okitile brončanim medaljama.

Puno više neizvjesnosti moglo se vidjeti u utakmici za 1. mjesto u kojoj su igračice obje ekipe pokazale sjajnu igru te dokazale da su se zasluženo našle u finalu.

Prvi set nakon izjednačene borbe, otišao je na stranu ŽOK "Osijeka" (28:26). U drugom setu igračice Čepina stalno imaju vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 6 poena, no Osječanke se ne predaju i stižu na samo poen zaostatka (23:24), ali za preokret nisu imale snage i rezultat glasi 1:1. U trećem setu igračice trenera Ivana Pospišila furiozno kreću (7:2) te mirno privode utakmicu kraju i zasluženo se vraćaju kući sa zlatnim medaljama oko vrata.

Sve ekipe sa završnog turnira kao i ekipa Osijek Jug 2, koja je zauzela peto mjesto stekle su pravo odlaska na Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje, koje će se održati u Rovinju od 11. do 13. svibnja 2018. a s kojeg se nadaju donijeti i pokoju medalju u Slavoniju i Baranju.

Preuzimanje priloga: