Superliga (M)

Želja je bar ponoviti prošlogodišnje četvrto mjesto

Autor: Petak, 16 Kolovoz 2019

Obojkaši MOK-a Mursa Osijek počeli su pripreme za novu natjecateljsku sezonu. Nešto ranije od uobičajenog, pa će do početka novog izdanja Superlige, sredinom listopada, na raspolaganju imati punih devet tjedana za uigravanje.

"Mursaše" i dalje vodi mladi trener Mario Teppert, koji na okupu ima većinu kadra u odnosu prema prošloj sezoni. Odlazaka je bilo, no kostur momčadi ostao je na okupu, a ima i novih imena.

- Napustili su nas Mateo Brandić i Antun Odobašić, a što se dolazaka tiče, nismo bili u situaciji dovesti neka zvučna imena. Imali smo u vidu neke igrače koji su već igrali u Osijeku, no, nažalost, nismo uspjeli realizirati njihov povratak. Pokušali smo napraviti malo kvalitetniju momčad u odnosu prema prošloj godini, ali moram priznati da sam zadovoljan i dečkima koji su ostali. Od prinova došao nam je Filip Nedić iz Domaljevca, standardni član tamošnjeg prvoligaša, koji je zauzeo treće mjesto, a nama će svakako biti pojačanje na poziciji srednjeg blokera, a vratio nam se i naš bivši igrač Marin Marinović, koji igra libera.

Osječani su prošlu sezonu završili kao četvrtoplasirani u najjačem rangu hrvatske odbojke te su ispali u četvrtfinalu doigravanja i Kupa Hrvatske. Teppert vjeruje kako se domet u Superligi može ponoviti, a jasno je da je želja napraviti (bar) korak više u doigravanju te u Kupu.