Ostalo

Zlatko Mateša ostaje na čelu HOO-a još četiri godine, Ante Baković član vijeća HOO-a

Jučer je u Zagrebu održana izborna, 57., sjednica Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora. Članovi Skupštine HOO-a su za predsjednika jednoglasnom odlukom izabrali dosadašnjeg predsjednika g. Zlatka Matešu.

Ova će Skupština u odbojkaškoj obitelji postati značajna i zbog još jednog važnog izbora, a to je izbor Predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza, g. Ante Bakovića u Vijeće HOO-a. Kao članu Nacionalnog vijeća za sport, ovo je još jedan veliki zadatak za čelnog čovjeka HOS-a.

„Prvi je ovo puta u povijesti hrvatske odbojke da odbojkaški sport ima predstavnika u najvišem tijelu HOO-a. Ovaj izbor je veliki iskorak za naš savez i prilika za razvoj odbojke ravnopravno s ostalim „velikim“ sportovima. Ovo je izuzetno priznanje za naš rad u protekle četiri godine, pravi pokazatelj da smo na dobrom putu, ali i veliki zalog za budućnost. U godini prije organizacije Svjetskog Challenger Cup-a i Europskog prvenstva, ovaj izbor za mene je velika čast, ali i velika odgovornost. Siguran sam da će Hrvatski odbojkaški savez opravdati povjerenje Predsjednika Mateše i da ćemo zajednički nastaviti podizati odbojku u sam vrh hrvatskog sporta, gdje i pripada. Čestitam našem Predsjedniku i svim članovima Vijeća HOO-a na novom mandatu i radujem se zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog sporta“ – izjavio je Predsjednik HOS-a, g. Ante Baković.

Po prijedlogu predsjednika Mateše, za dopredsjednike HOO-a izabrani su Željko Jerkov (Klub olimpijaca), Damir Martin (Komisija sportaša), Sanda Čorak (Hrvatski Judo savez) i Morana Paliković Gruden (Hrvatski klizački savez).

Zajedno s novim (starim) predsjednikom i četvero dopredsjednika, Vijeće HOO-a činit će još i članica MOO-a, Kolinda Grabar Kitarović, prof. dr. Dragan Primorac (tae-kwon-do), Ivan Veštić (atketika), Ante Baković (odbojka), Damir Knjaz (KIF), Željan Konsuo (vaterpolo), Ivo Goran Munivrana (stolni tenis), Boris Mesarić (rukomet), Miho Glavić (skijanje), Zlatko Taritaš (jedrenje) i Branimir Bašić (veslanje)