ŽOK Vitez 11 drži odlično drugo mjesto

Objavljeno: Srijeda, 07 Veljača 2018 11:19 Autor:
ŽOK Vitez 11 drži odlično drugo mjesto foto: ŽOK Vitez 11

ŽOK Vitez 11 iz Antunovca trenutno se nalazi na uvjerljivom drugom mjestu 2. Nacionalne odbojkaške lige – istok. Nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta, ove sezone bi odbojkašice ŽOK Viteza 11 mogle završiti na drugom mjestu što bi bio najbolji rezultat do sada. 

Klub je ove sezone preuzeo Osječanin Mario Teppert, donedavni profesionalni odbojkaš s puno domaćeg i inozemnog igraćeg  iskustva. Ovo mu je prvi trenerski posao i već se pokazao u dobrom svjetlu.


-Trenutno držimo čvrsto drugo mjesto u ligi. U odnosu na prošlu sezonu došlo je do osipanja igračkog kadra te je u početku bilo problema sa dolaskom djevojaka na trening, ali s vremenom se broj djevojaka samo povećavao. Sada imamo 12 kvalitetnih djevojaka koje redovito treniraju i napredak je vidljiv. Uprava kluba vodi brigu o svemu i jako sam zadovoljan pristupom – navodi nam trener Mario Teppert.


Odbojkašice Čepina drže uvjerljivo prvo mjesto bez izgubljenog seta. Zaostatak od 6 bodova će biti teško dostići, ali do kraja prvenstva ima još 10 utakmica.


-Ulazak u viši rang nam trenutno nije prioritet, ali sigurno da će to kroz par godina biti realnost. Kvaliteta postoji, a cilj nam je postići mentalnu stabilnost i podići samopouzdanje. Vjerujem kako će rezultat, a također i zalaganje ovih djevojaka pozitivno odjeknuti u općini te kako ćemo uspjeti zainteresirati još više mladih djevojaka za bavljenje odbojkom – ambiciozno nam govori trener Teppert.


Kako su igračice zadovoljne i što očekuju, doznajemo od kapetanice Ane Leh.


-S obzirom da smo od prošle sezone ostali bez par bitnih djevojaka, slijedile su prilagodbe i mislim da su one u dosadašnjem dijelu sezone bile poprilično uspješne. To možemo pripisati kvalitetnim i jakim treninzima. Fizička sprema i tehnika kod svake igračice, bila ona iskusnija ili mlađa, i dalje raste te mislim da je to jako bitno, prvo za zadovoljstvo cura, a potom i za igru. U preostalim utakmicama očekujem malo više timskog rada i bolju igru tima u mentalnom smislu jer kada nam je glava kompletno u igri, možemo dobiti bilo koga i nadam se da ćemo to i dokazati – izjava je kapetanice Ane Leh.

 

Za ŽOK Vitez 11 trenutno nastupaju: Ana Leh, Mirna Tokić, Vlatka Mišković, Patricia Junušić, Andrea Šebetić, Doris Mršić, Barbara Oreč, Nives Kenjerić, Mateja Ivšan, Barbara Ribić i Gorana Stojanović. U prvom dijelu sezone su nastupale i Martina Hranić te Petra Ljiljanić.