Zrinski i Željezničar došli do rutinskih pobjeda

Objavljeno: Utorak, 19 Veljača 2019 18:15 Autor:

Još jedan zanimljiv vikend odradili su odbojkaši u 2. HOL Istok, a na vrhu je ponovo usamljeni Zrinski, no ponajprije zahvaljujući činjenici da Marsonia ima dvije utakmice manje, ako bi Brođani osvojili svih 6 bodova oni bi bili na čelnoj poziciji.

Donji Miholjac objektivno nije imao nikakve šanse u Nuštru, nakon što su uspješno odradili derbije za lidera ovo nije bio težak zadatak. Na gostovanju u Brodu Željezničar je bio još uvjerljiviji i na najbolji način se spremio za ono što ga čeka sljedećeg vikenda. I Požežani su bili vrlo raspoloženi protiv druge momčadi Murse. Najviše uzbuđenja bilo je u Valpovu gdje je gostovao Vukovar i pomalo iznenađujuće doživio poraz bez osvojenog boda. U valpovačkoj dvorani bilo ja zaista uzbudljivo izuzev prvog seta u kojem su domaći odbojkaši “pomeli” goste, a prava drama odvijala se u četvrtom kojeg su domaći na kraju na razliku poena odveli na svoju stranu.

Svakako najviše pažnje u sljedećem kolu privlači ogled Željezničara i Marsonije, aktualnog prvaka i momčadi koja je glavni kandidat za njegovog nasljednika. Ako Brođani i drugi put u sezoni sruše Željezničara njihova kandidatura za naslov postat će još legitimnija. U Osijeku se igra i drugi vrlo zanimljiv dvoboj, naime i trenutno vodeći Zrinski gostuje na Dravi, no njih ne bi trebao čekati pretjerano zahtjevan posao kod Murse. U Miholjcu se igra susjedski derbi u kojem će Valpovka pokušati nastaviti s dobrim igrama te pobjedom preskočiti Sokola, dok će Vukovar valpovačke rane vidati protiv posljednjeg Broda.