Kampovi

Radionica "Ne zovi mama doktora" u nacionalnom kampu Topusko

Autor: Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2015

U skopu nacionalnog odbojkaškog kampa Topusko 2015. održana je zanimljiva radionica "Ne zovi mama doktora".

Osim edukativnog sadržaja koji je na zanimljiv način prezentiran polaznicima odbojkaškog kampa, ova akcija primjer je suradnje odbojkaške obitelji. Naime, voditeljica radionice dr. sc. Diana Balenović, danas internist-kardiolog bivša je odbojkašica OK Sisak, kao i asistentica Svjetlana Kramarić.
Oduševljeni polaznici upijali su nova znanja, kroz interesantan kviz otkrivali koliko znaju o prehrani sportaša a pogledali su i animacijski film "Oživi me"...
- Radionica je osmišljena s namjerom upoznavanje djece s mogućim zamkama odrastanja te rušenja predrasuda o važnosti prehrane i pravilne hidracije tijela, a u svrhu postizanja što boljih rezultata, kako na sportskom terenu tako i u školi - objasnila je dr. sc. Diana Balenović.
U prvom dijelu je bilo riječi o mogućim uzrocima slabosti kod sportaša. Naglasak je bio na preskakanju obroka, uzimanju hrae koja nije poželjna, te na upoznavanju s pravilima zdrave prehrane i odgovarajućeg uzimanja tekućine prije, tijekom i nakon treninga.
Uslijedio je kviz s provjerom znanja o prehrani sportaša.
- U drugom dijelu radionice se razgovaralo o mogućim gubicima svijesti i kako postupiti ako vidimo ili zateknemo osobu koja nije pri svijesti - dodala je dr. sc. Balenović.
Polaznici kampa su međusobno podijelili vlastita iskustva i doživljaje, a kroz prezentaciju koraka postupanja s osobom koja je izgubila svijest, te animacijski film i akcije "Oživi me", imali su priliku naučiti kako se ponašati u riznoj situaciji te isprobati vanjsku masažu srca na animacijskoj lutki.

HOU