Travica: 'Ne želimo naše kampere izlagati riziku zaraze!'

Objavljeno: Četvrtak, 28 Svi 2020 16:59 Autor:

Pandemija Covida – 19 neočekivano je obilježila ovu 2020. godinu. Jačanjem virusa po svijetu redom su otkazivani sportski događaji, prvenstva, pripreme, okupljanja...

Teško je bilo sportašima garantirati sigurnost, ali i gledateljima pa tako i svim ostalim sudionicima. Na identičan način situacija se razvijala i u Hrvatskoj, tek nedavno sportski su tereni ponovno oživljeni aktivnostima, no pod posebnim uvjetima i preporukama za odvijanja treninga. Nažalost, Volleyteam Camp je unatoč velikoj želji i nastojanjima po prvi put nakon osam uzastopnih godina odlučio okupljanje mladih odbojkaških nada odgoditi za sljedeću godinu.

Pitali smo Ljubu Travicu, voditelja kampa i iskusnog trenera, što je presudilo tome:

- Kako je već svima poznata situacija koju je obilježila pandemija Covida-19 nama, kao ni ostalima u drugim sportovima, nije bilo nimalo lagano donijeti odluku o odgodi odnosno neodržavanju respektabilnog i internacionalnog odbojkaškog kampa u Poreču. Tražili smo mogućnosti, slušali savjete i informacije od državnih zdravstvenih i sportskih institucija kako bi se naš Kamp ipak održao budući da smo već imali veliki broj prijava iz europskih zemalja kao i naših domaćih.

Upravo zato što su već otkazani mnogi drugi sportski, kulturni i ostali događaji koji uključuju veliki broj sudionika, a Volleyteam Camp uključuje veliki broj djece i trenera te ostalog organizacijskog osoblja dok se treninzi odvijaju u zatvorenim prostorima odnosno sportskim dvoranama. Naši sudionici borave u hotelskim prostorijama, restoranima i prostorijama za zajedničko druženje. Upravo je to jedan od glavnih razloga odgode u namjeri da zaštitimo naše sudionike, trenersko i organizaciono osoblje od bilo kakvog rizika zaraze Covidom -19. Isto tako, zdravstvena slika se mijenja od države do države, mnoge granice zemalja iz kojih čekamo kampere i trenere još nisu otvorene i ne zna se kada će to biti i pod kojim uvjetima.

Ovom prilikom svima želim što brži povratak na sportske terene. Vjerujem da se iduće godine vidimo u još većem broju, a mi ćemo se pobrinuti da vam boravak u Kampu bude još bolji i ugodniji. Svima puno sreće i mnogo sportskih uspjeha!