"8. Umag Open Trojke 2018"

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018 13:04 Autor:

Kao i prethodnih 7 godina evo nas opet, po 8. put MOK Umag-CPM Umago  organizirao je Otvoreno prvenstvo Umaga za trojke (M+Ž) u odbojci na pijesku, 8.UMAG OPEN 2018. Na turniru je sudjelovalo ukupno u obje konkurencije 35 ekipa i to 17 u muškoj i 18 u ženskoj konkurenciji. Od toga  21 ekipa bila je iz Slovenije i 14 ekipa iz Hrvatske, ukupno 119 natjecatelja.

U fantastičnoj atmosferi i odličnim mečevima u grupnoj fazi, (skupine od 5 i 4 ekipe) mogli smo nakon toga vidjeti vrhunske dvoboje u četvrtfinalu, polufinalu te  razigravanju za 3 i 4. mjesto. Uživali smo u finalima koji su oba otišla u 3. set i time pružili pravu poslasticu ljubiteljima ovog sporta. Sve to se odigravalo na 4 prekrasna terena u Stella Marisu-Vila Riti kraj samog mora.

U ženskom finalu su se sastale ekipe MAREA iz Rovinja (HR) i ekipa PAPAGAJKE iz Vranskog (SLO). Nakon 3 seta bolje su bile igračice MARE-e rezultatom 2:1 (18:21, 21:16, 15:06). U muškom finalu su se stale momčadi KALUNE iz Ljubljane (SLO) te  BIVŠI MEDICINARI iz Zagreba (HR). I ovdje je meč otišao u 3. set nakon čega su pobjedu odnijeli igrači momčadi KALUNE rezultatom 2:1  (15:21, 21:10, 15:06).  

Nakon finala uslijedila je podjela nagrada i medalja koje je uručio u ime organizatora predsjednik muškog odbojkaškog kluba MOK UMAG-CPM UMAGO g. Edi Forza.
„ Ovim putem se želim zahvaliti u ime organizatora, muškog odbojkaškog kluba MOK UMAG-CPM UMAGO, i u svoje osobno ime, svim sudionicima turnira koji su se odazvali u ovako velikom broju na naš turnir, i time uveličali ovu manifestaciju, koja je svake godine sve veća. Posebna zahvala ide našim vrijednim članovima kluba, seniora i mladih članova, treneru, i članovima uprave kluba, volonterima, vrijednim članicama ženskog odbojkaškog kluba UMAG, članovima sportskog rekreativnog društva IKB-a, te sucima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, koji su nam svih ovih 8 godina uvijek tu i spremni pomoći u organizaciji i time daju svoj doprinos uspjehu ovog eventa u gradu gdje je i sve počelo s odbojkom na pijesku davne 1987. godine te postavilo temelje 1994. godine 1. Otvoreni državnim prvenstvom Hrvatske. To samo još jednom potvrđuje opravdanost titule Europskog grada sporta za 2018.godinu koju naš grad s ponosom potvrđuje. Ujedno želimo se zahvaliti gradu Umagu i njegovim odjelima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog eventa.“ – rekao je predsjednik muškog odbojkaškog kluba MOK UMAG-CPM UMAGO g. Edi Forza.