Odbojka na pijesku

Cerine Studena U21

Autor: Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014

Od ove godina Cerine Studena Open postao je nova stanica  Državnog juniorskog prvenstva Hrvatske u ženskoj kategoriji. Prijavljeno je ukupno 9 ženskih ekipa iz Zagreba, Bjelovara i Čakovca. Subota je donijela razigravanja po grupama, a nedjelja četvrtfinale i završnicu s polufinalnim i finalnim utakmicama za medalje. Finalni susret održao se u nedjelju u 16 sati čime je i završio turnir.

U napetom finalu ženskog turnira, koje je bilo odlično popraćeno od strane gledatelja,  sastale su se ekipe Martina Kovačević/Ivana Ovčina i  Kristina Knezović/Božena Čulo. Martina Kovačević/Ivana Ovčina iz grada Zagreba bile su uspješnije te su se okitile laskavom titulom osvajača turnira. Utakmica je završila rezultatom 21:17, 21:19.
„ Sama atmosfera i organizacija su za svaku pohvalu. Sviđa nam se i to što je pored bazena tako da smo svaku priliku iskoristile za kupanje i osvježenje. Nadam da će sljedeće godine biti još bolje, te da će se samim time privući više profesionalnih ekipa, jer turnir ima svoju tradiciju i potencijal postati stalna postaja prvenstva Hrvatske. Svaka čast organizatorima na trudu i vidimo se na Cerine Openu 2015.“ Rekla  je Ivana Ovčina koja sutra  putuje u Cipar na Svjetsko juniorsko prvenstvo do 21 godinu.
Treće mjesto  osvojila je ekipa  Sara Petak/Ana Stanković iz Čakovca koje su pobijedile ekipu  Ana Novak/Sanda Novak. Naime, meč je završio 21:15, 21:14.
Organizator, G.K.P. Komunalac uspješno je odradio sve potrebne zahtjeve i vjerujemo da će ovo biti pozivnica kako organizatoru, tako i igračima da sljedeće godine računaju na ovaj turnir.
Prva tri mjesta ekipama su donijele medalje, pehare i poklon pakete partnera turnira Podravke d.d. U ova dva dana igrana je odlična odbojka, bilo je tu puno odličnih ekipa u ženskoj konkurenciji koje su se borile za laskavu titulu osvajača turnira. Nadamo se da ćemo iduće sezone nastaviti sa ovom velikom organizacijom te  i dalje dobiti podršku Hrvatskog saveza odbojke na pijesku.

HSOP