Dominantne Sara Radanović i Valentina Vrbanc obranile naslov u Ičićima

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Kolovoz 2019 15:16 Autor:

Od 9. - 11. kolovoza, najboljih 16 muških i ženskih parova iz cijele regije odmjerili su snage na Masters turniru u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i KOP Opatija, na plaži u Ičićima.

Sara Radanović i Valentina Vrbanc obranile su prošlogodišnji naslov prvakinja, dok su i u muškoj kategoriji slovenski par, Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, obranili titulu najboljih "pjeskaša" podno Učke.

Nakon dva dana borbe u glavnom turniru, nedjeljna polufinala izborili su srpsko-bosanski par Gavrilov / Šormaz, Josip Pribanić u paru sa Slovencem Urošem Pavlovićem, hrvatski reprezentativac Ivan Zeljković s novim partnerom, Črtomirom Bošnjakom, te prošlogodišnji pobjednici, Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak.

Pobjedom 2:0 nad Gavrilovom i Šormazom, Pokeršnik i Zemljak osigurali su nastup u finalu protiv Zeljkovića i Bošnjaka, koji su u velikoj borbi od tri seta, savladali par Pribanić / Pavlović.

Zbog ozljede Josipa Pribanića, Aleksandar Gavrilov i Nenad Šormaz osvojili su treće mjesto za “zelenim stolom”, dok su Pokeršnik i Zemljak opravdali status favorita, porazivši Zeljkovića i Bošnjak u finalu, rezultatom 2:0 (21:16, 21:14).

U ženskoj kategoriji, naše zlatne cure, Sara i Valentina, projurile su polufinalom, izbacivši iskusni slovenski par,  Skarlovnik / Pešić, dok su Nina Škarić i Aleksandra Aleksić pobijedile još jedan mladi slovenski par, Špoljarić / Žužek.

Ana Skarlovnik i Jelena Pešić osvojile su broncu bez puno muke, pobijedivši zemljakinje, Zalu Špoljarić i Lanu Žužek 2:0 (21:13, 21:10).

U reprizi finala iz Đakova, Nina Škarić, s novom partnericom Aleksandrom Aleksić, još jednom je bila nemoćna protiv naših dominantnih cura, koje su osvojile zlato rezultatom 2:0 (21:14, 21:15).

Osim po sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu, Ičići su opravdali status najuspješnijeg turnira za igrače, uz nagradni fond od 50 tisuća kuna, mnogobrojna zabavna događanja i promotivne aktivnosti sponzora za sve posjetitelje.

Nakon Pašmana, Đakova i Ičića, Otvoreno prvenstvo Hrvatske nastavlja se u Đurđevcu (23. - 25. kolovoza) i Zagrebu - Vrapču (6. - 8. rujna).