Odbojka na pijesku

Ekipa HOU slavila na turniru "100 dana do Olimpijskih igara"

Autor: Četvrtak, 19 Travanj 2012
Maja Roško, Krunoslav Ravnjak, Daniel Rašić i Martin Kalebić u dresu Hrvatske odbojkaške udruge osvojili su prvo mjesto na turniru odbojke na pijesku "100 dana do Olimpijskih igara" koje je održano na Jarunu u odličnoj organizaciji Britanskog veleposlanstva u Zagrebu. Da će London biti odličan domaćin Olimpijskih igara dokazalo je Britansko veleposlanstvo u Zagrebu organizacijom turnira odbojke na pijesku. A ako će i natjecatelji ovog sporta biti motivirani, požrtvovani i željni uspjeha kao osam ekipa koje su se u srijedu okupile na Jarunu, onda ćemo London zasigurno pamtiti kao najbolji sportski događaj.

Ekipe Britanskog Veleposlanstva, Grada Zagreba, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog kluba olimpijaca, HRT-a, RTL TV-a, Sportske televizije i Hrvatske odbojkaške udruge, podijeljene u dvije skupine, kroz kvalifikacije su iznjedrile finaliste.

Iako je Jura Ozmec ispred SPTV uložio najviše protesta, Lana Baneli nastojala dodatno motivirati ekipu HTV-a, ekipa Hrvatskog olimpijskog odbora bila ekipa s najviše igračica, a veleposlanik David Slinn pokazao kako se treba žrtvovati za svaki poen, u finalu su se zasluženo našli Hrvatski klub olimpijaca i Hrvatska odbojkaška udruga koji su od samog početka slovili kao favoriti.

U neizvjesnoj finalnoj utakmici Hrvatska odbojkaška udruga pokazala je zašto je krovna udruga ovog sporta iako je Hrvatski klub olimpijaca predvođen Dubravko Šimencom imao velike adute u proslavljenoj odbojkašici Mariji Anzulović te Andreji Jurčić.

Treće mjesto ravnopravno su podijelili ekipa RTL-a i Grad Zagreb.

PUT HRVATSKE ODBOJKAŠKE UDRUGE DO POBJEDNIČKOG POSTOLJA:
Britansko veleposlanstvo - HOU 7:15
HOU - RTL  15:6
HOU - HRT  15:10
polufinale: HOU - Grad Zagreb  11:1, 11:3
finale: HOU - Klub hrvatskih olimpijaca 13:11, 15:13

Izvor: HOU