Hrvatski par Pribanić/Jerčić nastupili na turniru u Kish Islandu

Objavljeno: Subota, 24 Veljača 2018 11:33 Autor:
Hrvatski par Pribanić/Jerčić nastupili na turniru u Kish Islandu Foto: HOS

Na FIVB turniru svjetske serije 3, koji se održavao od 20.-24. veljače 2018. godine na Kish Islandu nastupio je hrvatski par odbojke na pijesku Pribanič/Jerčić.

Na otoku Kish Island između Dubaija i Irana hrvatski par trenirao je dva dana s ostalim svjetskim ekipama da osjete teren i pripreme se za kvalifikacijski turnir.

Dva dana prilagodbe na otvoreni teren nakon godinu dana treniranja u zatvorenoj dvorani s pijeskom bilo im je premalo za prilagodbu na jak vjetar koji je puhao svaki dan. Hrvatski par Pribanić/Jerčić nije se uspio kvalificirati u glavni turnir na Kish Islandu. Bolji od njih bio je turski par Giginoglu/Mermer s 2:0 u setovima (21:18, 21:19).

„Bio je to zanimljiv meč, u oba seta do kraja neizvjestan. Nažalost na početku oba seta krenuli smo loše, ali već do tehničkog time outa bi stigli zaostatak, pa čak u nekoliko navrata imali dva poena prednosti. U završnici bi presudilo njihovo iskustvo i malo sreće. Bili smo blizu u oba seta i u prilici uzeti set, a onda i možda pobijediti. Imali smo dobrih blokova, obrana i servisa, ali smo radili neforsirane greške koje su nas koštale u oba seta. Za prvi turnir svjetske serije koji igramo zajedno i prvi turnir u sezoni zadovoljni smo igrom i komunikacijom na terenu. Nadam se da ćemo ispraviti greške već do slijedećeg turnira svjetske serije u Mascatu, Oman koji se održava od 14.-17. ožujka 2018. godine.“ – u telefonskom razgovoru nam je rekao naš reprezentativac Josip Pribanić.