KOP Siget dvostruki prvak Hrvatske u odbojci na pijesku

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018 22:01 Autor:

Proteklog vikenda na zagrebačkom Jarunu održano je završno okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku. Nakon dva dana lijepe odbojke i promjenjivog vremena, zagrebački Klub odbojke na pijesku Siget trijumfirao je i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

U ženskoj ga konkurenciji prate HAOK Žal Banjole na drugom i KOP Žnjan na trećem mjestu, dok je kod muškaraca KOP Žnjan zahvaljujući tek lošijem količniku setova na drugom mjestu, a treće je mjesto pripalo KOP-u Čazma.

Najbolje hrvatske pjeskašice i pjeskaši okupili su se na zagrebačkom Jarunu kako bi se borili za titulu klupskog prvaka Hrvatske u odbojci na pijesku. 1. hrvatska liga u odbojci na pijesku klupsko je natjecanje koje se odigrava usporedno s pojedinačnim prvenstvom Hrvatske. U susretu između dva kluba u Ligi, svaki klub prestavljaju dva para te se igraju dvije zasebne utakmice. Međusobno igraju prvoprijavljeni parovi oba kluba te zatim drugoprijavljeni parovi. Svaka pobjeda nosi 1 bod pa susret između dva kluba može završiti rezultatom 2:0 za jedan od klubova ili nerješeno 1:1.

U ženskoj konkurenciji Klub odbojke na pijesku Siget dominirao je cijelim natjecanjem te na kraju iznimno uvjerljivo bez poraza, s čak 7 bodova prednosti i s tek dva izgubljena seta osvojio Prvenstvo. Najveća se borba vodila za 2. mjesto. Prvo je okupljanje na drugom mjestu završio KOP Žnjan, ali s jednakim brojem bodova kao i HAOK Žal Banjole. Odluka o drugom mjestu donesena je u njihovu drugom međusobnom susretu u kojem je Žal slavio s 2:0. Osim spomenuta tri kluba, valja pohvaliti i KOP Zagreb čiji je par Stipanović/Šutalo vrlo ozbiljne probleme stvarao najboljima pa čak i nanio nekoliko poraza.

U muškoj je konkurenciji borba za naslov bila puno napetija. KOP Siget i KOP Žnjan cijelo su natjecanje imali isti broj bodova, ali je Siget, zahvaljujući jednom set izgubljenom manje, držao prvo mjesto. O prvaku je odlučivao njihov drugi susret koji je odigran na kraju drugog dana natjecanja. U tom završnom susretu u prvoj su utakmici Štorc i Jerčić protiv Skorina i Nikolausa upisali rezultatom 2:1 pobjedu za Žnjan te odluku o prvaku prebacili na zadnju utakmicu. U drugoj su utakmici Ćosić i Dolenec s 2:0 savladali Karaulu i Šimca te tako, zahvaljujući boljem količniku setova, Sigetu donijeli naslov državnih prvaka.

KONAČAN POREDAK

Seniorke
1. KOP Siget - 24 boda
2. HAOK Žal Banjole - 17 bodova
3. KOP Žnjan - 16 bodova
4. KOP Zagreb - 11 bodova
5. KOP Čakovec - 9 bodova
6. KOP Retfala - 5 bodova
7. KOP Jarun - 2 boda

Seniori
1. KOP Siget - 14 bodova
2. KOP Žnjan - 14 bodova
3. KOP Čazma - 8 bodova
4. KOP Zagreb - 3 boda
5. KOP Jarun - 1 bod