Odbojka na pijesku

KOP Siget u ženskoj, te KOP Opatija u muškoj konkurenciji, prvaci Hrvatske za 2019. godinu

Autor: Utorak, 20 Kolovoz 2019

Idealno vrijeme, sunčano bez vjetra, tereni i publika na zagrebačkom Jarunu puna dva dana bili su idealna potpora odigravanju posljednjih pet kola ženske, i četiri muške 1. hrvatske odbojkaške lige na pijesku. Prvaci za 2019.godinu su odbojkašice KOP Siget, te pjeskaši KOP Opatije.

Nakon odigravanja posljednjeg kola u ženskoj ligi drugo mjesto osvojio je KOP Žnjan, a treće KOP Žal Banjole iz Pule. Slijede redom seniorke iz KOP Čakovca, KOP Opatije, KOP Retfale i KOP Jarun. Kod seniora iza KOP Opatije, slijede KOP Siget, KOP Zagreb, KOP Žnjan i KOP Čazma.

Kao što se i očekivalo, ako KOP Siget u ženskoj konkurenciji uspije angažirati sve najbolje odbojkašice, bit će prvi bez izgubljene utakmice što se i ostvarilo. Ni za drugo mjesto nije bilo problema odbojkašicama KOP Žnjan. Samim tim i najzanimljivija utakmica je ovaj vikend u Zagrebu i bio sraz ove dvije ekipe. KOP Siget koji je gotovo svaku utakmicu nastupao s drugim igračicama, ovu nije htio prepustiti slučaju. Pa su tako Sara Radanović i Valentina Vrbanc, te Martina Božić i Ema Prenc odigrale ovu utakmicu. I dok Radanović/Vrbanc nisu imale problema protiv Spličanki Bilić/Nikpalj, Luna i Mirna Bečić su oba seta prijetile da utakmicu učine neriješenom. No, ipak su oba seta izgubile 21:19.

No, do posljednjeg kola se vodila borba za treće mjesto između KOP Čakovec i KOP Žal Banjole iz Pule, da bi na kraju iskusne Puljanke imale bod više i tako osvojile treće mjesto.

U muškom prvenstvu Opatijci su s prednosti od šest bodova osvojili ovo prvenstvo, a borba za drugu poziciju se vodila između dva gradska rivala. Iako su međusobnom susretu i u nedjelju i u prvom dijelu prvenstva odigrali 1:1, ipak Siget je osvojio drugo mjesto zbog jedne pobjede više u cijelom prvenstvu.

Na kraju se mora istaći da su na klupskom prvenstvu nastupile gotovo sve najbolje hrvatske natjecateljice u ovom sportu, a koje redom nastupaju i na pojedinačnom prvenstvu tako da su svi koji su došli ovaj vikend na Jarun mogli uživati u odličnim mečevima koje su pružali i odbojkašice, ali i odbojkaši u nedjelju.

Odbojkašice i odbojkaši u seniorskoj konkurenciji idući vikend nastavljaju u Đurđevcu s pojedinačnim prvenstvom Hrvatske, a prvi vikend rujna je finale na terenima zagrebačkog KOP Vrapče. No, na Jarunu i terenima uz Malo jezero bit će opet živo, jer se održavaju prvenstva Hrvatske u svim mlađim dobnim kategorijama i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji.