Munje potjerale Ivana Perišića iz pješčanika

Objavljeno: Četvrtak, 29 Lipanj 2017 00:17 Autor: D. Figenwald
Munje potjerale Ivana Perišića iz pješčanika Foto: Swatch Major Series

Kao što je zagrebački In music festival sinonim za poplave, galone kišnice i blato, porečki je Major series turnir do sada bio – tropski. Znalo se da tijekom ovog velikog odbojkaškog događanja sunce uvijek nemilosrdno prži. No, ta serija morala je jednom stati, pa je tako srijeda protekla u znaku poigravanja oblaka s publikom, medijima i, prije svih njih, s igračima. Da bi se navečer izlilo!

Da, Ivan Perišić morao je bježati glavom bez obzira, poslušati savjet službenog spikera koji je, kao da je ratno staje, gledateljima preporučio hitan juriš u zaklon. Prvo s centralnog terena u uvali Peškera, gdje je previše metala i munje bi mogla kobno završiti, potom i s terena ispod hotela Valamar Zagreb, što je bila rezervna varijanta za ovaj atraktivni meč koji su, ne treba to skrivati, svi u Poreču čekali. Perišić i njegov partner Dell Orco dobili su još jednu noć „fore“ da smisle pakleni plan kojim bi zakomplicirali život svojim protivnicima u prvom kolu glavnog turnira (igra se po skupinama).
No, nije cijela srijeda bila takva – neki su naši odbojkaši ipak imali priliku pokazati što znaju. Pa su tako Silić i Đorđević bili nadomak setu protiv Poljaka Szalankiewicza i Rudola (21-13, 21-18), što se ne bi moglo reći za kombinaciju Karaula/Jerčić. Njima su superjaki Latvijci Samoilovs i Smedins prepustili tek 17 poena (21-8, 21-9). 
Možda bude bolje u drugom nastupu, premda nije izvjesno da će oba naša para zaigrati u drugom krugu borbi po skupinama. Naime, Filip Silić se ozlijedio i noć će mu biti duga...
Dina Bečić i Sara Radanović zaigrale su s jednim od najjačih ženskih parova ikada, s vlasnicama olimpijske medalje i bivšim svjetskim prvacima. Naravno da su Brazilke Larisa i Talita pobijedile, ali nije to bio posve lak posao za njih (21-16, 21-13). Naše su izgubile i drugi meč u skupini, Njemicama Ludwig i Kozuch uzele su 17 poena (21-6, 21-11).
Naš drugi ženski par Maja Roško i Jurja Vlašić po 2-0 su izgubile od Kanađanki Pischke i May (21-12, 21-7), te od Ukrajinki Davidove i Šipkove. Nažaost, s Ukrajinkama su se tek zagrijavale, u stvari započele prvi set kad se Maja Roško ozlijedila i – utakmica je bila gotova. No, ako je netko mislio da je odbojka na pijesku picigin, ali bez vode, prevario se. Ovdje se ozbiljno „gine“ na terenu.