Odbojka na pijesku

Najbolji od najboljih na pijesku Poreč Majora 2016.

Autor: Petak, 24 Lipanj 2016

Na Smart Majoru Hamburg od 7. do 12. lipnja skupljali su se još bodovi za Olimpijske igre i velika nam je čast i zadovoljstvo da je većina putnika za Brazil zasad potvrdila dolazak (nažalost, u sportu se uvijek mora računati i na višu silu) i na Poreč Major te da ćemo u Poreču imati mogućnost gledanja mečeva najboljih od najboljih u odbojci na pijesku. Ove godine još specijalno nadahnutim predstojećim nastupima u Rio de Janeiru.

Za Poreč Major 2016. u muškoj konkurenciji, od onih koji će ove godine sudjelovati i na Olimpijskim igrama, najavljeni su - svjetski prvaci 2015. Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt i njihovi zemljaci Pedro Solberg Salgado i Evandro Gonçalves Oliveira Júnior, a Nizozemce će predstavljati prošlogodišnji pobjednici Poreč Majora Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen te Reinder Nummerdor i Christiaan Varenhorst (prošlogodišnji četvrti s Poreč Majora). Dolaze u Poreč i vlasnici najsvježijeg zlata s turnira Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, onog hamburškog – Amerikanci Nick Lucena i Phil Dalhausser i još jedan vrhunski tim iz SAD-a – Jake Gibb i Casey Patterson. Najavljeni Talijani za Poreč Major su novi europski prvaci Paolo Nicolai i Daniele Lupo kao i prošlogodišnji brončani Poreč Majora Alex Ranghieri i Adrian Carambula.

Poreč Major 2016. u svom sportskom kalendaru imaju upisan i brončani iz Hamburga – Rusi Konstantin Semenov i Viacheslav Krasilnikov, prošlogodišnji europski prvaci Latvijci Aleksandrs Samoilovs i Janis Smedins, a dolaze nam i odlični Španjolci Pablo Herrera Allepuz i Adrián Gavira Collado. Veselimo se u Poreču i popularnim Austrijancima Alexanderu Horstu i Clemensu Doppleru. Dolaze vrhunski odbojkaši na pijesku, nismo ni nabrojili sve timove spremne za Olimpijske igre koji će zasigurno zasjati u Poreču, ali za kraj najava upišimo još i Meksikance Juana Virgena i Lombarda Ontiverosa baš zbog toga što su svojim hamburškim nastupom na Swatch Beach Volleyball Major Seriesu uhvatili – “zadnji vlak” za Rio.

U Poreču nas očekuju i specijalno intrigantni mečevi dama koje se ove godine spremaju za odbojku na pijesku i na Olimpijskim igrama. Brazilke Larissa Franca i Talita Da Rocha Antunes u Poreč dolaze braniti prošlogodišnje zlato s Poreč Majora, a njihove zemljakinje, svjetske prvakinje 2015. Ágatha Bednarczuk Rippel i Bárbara Seixas de Freitas tražiti uzvrat od europskih prvakinja 2015. i 2016. Njemica Laure Ludwig i Kire Walkenhorst za “samo” srebro na Smart Majoru Hamburg. Njemačku žensku ekipu za Brazil predstavljat će i Karla Borger s Brittom Büthe.

U tom tako visoko rangiranom ženskom društvu odbojke na pijesku stižu i srebrne s prošlogodišnjeg Poreč Majora Kanađanke Sarah Pavan i Heather Bansley te njihove sunarodnjakinje Jamie Lynn Broder i Kristina Valjas koje su prošle godine u Poreču osvojile četvrto mjesto, kao i prošlogodišnje porečke brončane Australke Louise Bawden i Taliqua Clancy. Kako sjajno igraju u Poreču će pokazati i Nizozemke Madelein Meppelink i Marleen Van Iersel, Talijanke Marta Menegatti i Viktoria Orsi Toth, Španjolke Liliana Fernández Steiner i Elsa Baquerizo McMIllan, Poljakinje Kinga Kołosińska i Monika Brzostek...

Nemojte propustiti sjajne mečeve Poreč Majora 2016. i unaprijed pogledati zvijezde Olimpijskih igara, a izvan terena se odlično zabaviti na popratnim događanjima.

Vidimo se na Poreč Majoru od 28. lipnja do 3. srpnja, see you @ the beach!