Subota, 20 Siječanj 2018

Naši i dalje bez osvojenog seta, Perišić sve bliže!

Objavljeno Četvrtak, 29 Lipanj 2017 23:43 Autor: D. Figenwald
Filip Silic (CRO) and Christopher McHugh (AUS) Filip Silic (CRO) and Christopher McHugh (AUS) Foto: Marjan Radovic/ Swatch Beach Volleyball Major Series/ Red Bull Content Pool

Nakon „zornjaka“ u kojem su naši Ivan Perišić i Nikša Dell 'Orco bili tek u nekoliko navrata ozbiljan protivnik vrhunskoj brazilskoj kombinaciji, pobjednicima turnira u Fort Lauderdaleu, Alvaru Filhu i Simonu Barbosi (21-10, 21-10), nova je prilika stigla navečer. Ovoga puta u pravom spektaklu, pred punim tribinama centralnog terena u uvali Peškera.

Perišić i Dell 'Orco nisu pobijedili, ali su bili odlični, u drugom setu čak se držali do 15-15, pa – poklekli. Amerikanci Patterson i Brunner su očekivano pobijedili, ali se morali neočekivano žustro boriti. Perišić i Dell 'Orco dobro funkcioniraju, a s obzirom da je polovica tog para Interova nogometna zvijezda – samo jedna riječ je dovoljna: respect.
Filip Silić i Ivan Đorđević (Silić je, dakle, ipak nastupio, premda ne posve spreman) još su bili bliži setu; dva puta po 21-16 svladala ih je australska kombinacija Mc Hugh/Schumann.
Krešimir Karaula i Marin Jerčić izgubili su, pak, od Rusa Stojanovskog i Jazuckina 21-12, 21-10. Tu dvojbe niti neizvjesnosti nije bilo, a moglo bi se reći da je neizvjesnost izostala i u prvom setu meča  Dine Bečić i Sare Radanović s Njemicama Bieneck i Schneider. Naše su skupile 12 poena. Pa ipak, u drugom je to bila posve drugačija priča i doista su nijanse odlučivale. Ta je dionica odlučena rezultatom 21-18 za Njemice, dosta su znoja morale proliti po porečkom pijesku. Šteta, zamirisalo je na drugi osvojeni set u povijesti hrvatskih nastupa na Major Series turnirima. Da, skromno je.


Filho: U Brazilu svi žele biti nogometaši, a Perišić bi igrao odbojku!

Perišić uživa u svakom trenutku porečkog loptanja, ono što ga, iz nekih posve neobjašnjivih razloga živcira, jest pažnja hrvatskih medija i pitanja o odbojci i nogometu. No, da ne kvarimo „parti“, pustimo taj detalj, jer – Alvaro Filho bio je bitno zanimljiviji.
- Nevjerojatno, u Brazilu svi žele biti nogometaši, Ivan Perišić, nogometna zvijezda, želi biti odbojkaš na pijesku!
Tako nekako je svoje ćuđenje, ali i čast što je zaigrao s našim nogometnim reprzentativcem, iskazao 202 cm visoki Brazilac koji je dobro „izbušio“ Perišića u jutarnjem meču.

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!