Nicolai imao set i smeč za pobjedu, Brazilci preživjeli i pobijedili

Objavljeno: Nedjelja, 02 Srpanj 2017 22:32 Autor: D. Figenwald
Pedro Solberg Salgado (BRA) and Gustavo Carvalhaes (BRA) Pedro Solberg Salgado (BRA) and Gustavo Carvalhaes (BRA) Foto: Samo Vidic/ Swatch Beach Volleyball Major Series/ Red Bull Content Pool

Izvanredni Brazilci Carvalhaes i Salgado u finalu porečkog Swatch Majors turnira bolji od Talijana

Gustavo Carvalhaes i Pedro Solberg Salgado porečki si pokal najboljih pjeskaša odnijeli u Brazil. U finalu su sa 2-1 (18-21, 25-23, 15-9) bili bolji od Talijana Paola Nicolaia i Danielea Lupa nakon 58 minuta vrhunske odbojke.
Reći će netko, a kuda bi i otišao trofej nego u Brazil, kad se igra na pijesku. Možda jedino u Saharu. Pa ipak, Talijani su imali set, imali su i meč loptu, i to nakon povratka s 15-18 u drugom setu. Jedna je lopta tada dijelila olimpijske doprvake (prethodno su u porečkom polufinalu svladali olimpijske prvake!) od trijumfa u uvali Peškera. No, tada je Brazilac Solberg hrabro potegnuo „bombu“ i Talijani više nisu imali takvu prigodu, premda se igralo poen za poen.
Treći set protekao je u blagoj dominaciji novih porečkih prvaka, taman dovoljnoj da trofej uzmu u ruke. Izvanredan meč, ponovno fantastična publika s prekrcanih tribina, koja zaslužuje dodatnu pohvalu jer se vratila nakon 60-minutnog pljuska i totane evakuacije porečkog stadiona. Naime, puno je tu čelika u konstrukciji, a najavljene su munje... Kiša je stala, Brazilci su osvojili zlatne medalje.

Rezultati polufinala odbojkaša: Solberg/Carvalhaes (Bra)  – Stojanovski/Jarzuckin (Rus) 21-15, 21-16, Lupo/Nicolai (Ita) – Alison/Schmidt (Bra) 17-21, 21-17, 15-11. Finale: Solberg/Carvalhaes – Lupo/Nicolai 18-21, 25-23, 15-9; za treće mjesto: Schmidt/Alison – Stojanovski/Jarzuckin 21-15, 21-18